Lunchbijeenkomst met burgemeester Govert Veldhuijzen

De vakantieperiode is grotendeels voorbij en ook het nieuwe seizoen van bijeenkomsten van De Maatschappij Hoeksche Waard breekt deze maand weer aan. Wij hopen dat u fijne zomermaanden heeft gehad en dat u weer vol energie bent om onze lunches bij te wonen!

Op donderdag 19 september a.s. zal waarnemend burgemeester drs. G. (Govert) Veldhuijzen ons sprekersseizoen openen. Burgemeester Veldhuijzen is per 1 april jl. benoemd in de gemeente Hoeksche Waard als opvolger van Peter van der Velden, maar is in onze regio zeker geen onbekende. Van 1994 tot 2006 was hij wethouder in Dordrecht en in de periode 2007 tot 2015 was hij drie periodes gedeputeerde in Zuid-Holland.

Als waarnemend burgemeester kwam de heer Veldhuijzen niet in een gespreid bedje, de nieuwe  gemeente is nog jong en druk bezig met de ontwikkeling tot een hechte en goed geoliede organisatie. Uiteraard zijn wij heel benieuwd naar hoe het gaat in de nieuwe gemeente, wat gaat er al goed en welke zaken verdienen verbetering?
Ook zal aan de orde komen de positie van de Hoeksche Waard in zijn omgeving, welke ontwikkelingen spelen in de regio en welke invloed heeft dit op onze gemeente?

Daarnaast zal burgemeester Veldhuijzen ingaan op de veranderende relatie tussen een gemeente en haar inwoners. Wat zijn de landelijke ontwikkelingen op dit gebied, welk concept kiest de Hoeksche Waard en waar loop je dan tegenaan. Welke eisen stelt deze verandering aan het gemeentelijk apparaat en bijvoorbeeld aan de communicatie met de burger?

Heel veel vragen dus en wij hopen ook veel antwoorden te krijgen! Bent u ook nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in onze gemeente: u bent van harte uitgenodigd voor deze lunchbijeenkomst op donderdag 19 september a.s. van 12.00 tot 14.00 uur. De locatie van de bijeenkomst is dit keer de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, Reedijk 8 in Heinenoord.
De kosten voor de bijeenkomst bedragen €  20,00 bij voorkeur vooraf over te maken op onze bankrekening NL60 RABO 0323 0405 00. U kunt ter plaatse niet pinnen, wel eventueel contant betalen.

U kunt zich aanmelden via de blauwe aanmeldbutton in deze uitnodiging of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info of via telefoonnummer 0186-640280 (Carla van Emmerik).

Van harte hopen wij dat u met ons de start van het nieuwe seizoen wilt meemaken, graag tot ziens op 19 september a.s.!

Met vriendelijke groet,

het bestuur van De Maatschappij – departement Hoeksche Waard
Ben Pluimer – Jack de Leeuw – Miranda den Tuinder – Wim Nobel

Burgemeester Govert Veldhuijzen

Burgemeester Govert Veldhuijzen

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden