“Wanneer Duitsland hoest, is Nederland verkouden”

“Wanneer Duitsland hoest, is Nederland verkouden” is een van de spreekwoorden die in het Duits-Nederlandse netwerk vaker te horen is. De economische afhankelijkheid is duidelijk: in 2015 bedroeg de export naar Duitsland 98.6 miljard Euro; de import vanuit Duitsland 64.9 miljard Euro. Mede deze cijfers stijgt ook de populariteit van Duitsland in Nederland. Het koningspaar bezoekt élk jaar een gebied van Duitsland en neemt een hele reeks aan bedrijven mee om de bilaterale handel te stimuleren. En ook in Duitsland is men helemaal weg van Máxima (en Willem-Alexander).

De vraag is: waarom bestaan deze banden niet al sinds in de afgelopen decennia? In deze lezing maken wij een kleine uitstap naar de Duits-Nederlandse samenwerking, culturele verschillen en waarom wij nog meer moeten doen om elkaar te begrijpen.

Graag nodigen wij u uit voor de lunchbijeenkomst op donderdag 2 maart a.s. bij Duijn Bloem Voss Advocaten aan de Burcht 11 in Zaandam (parkeergelegenheid op de Burcht).

Gastspreekster Anke Rosemann


Anke Rosemann is eigenares van GermanyConnect en begeleidt Duitse en Nederlandse bedrijven, organisaties en (lokale) overheden bij hun grensoverschrijdende activiteiten. Door haar Duitse nationaliteit en haar Nederlandse studie- en werkervaring kan ze de omslag tussen de culturen zonder beperking maken. Met haar persoonlijkheid opent zij de deuren tot strategische samenwerkingspartners om een win-win situatie te creëren. Hierbij gaat ze analytisch en strategisch voor om de juiste mensen met elkaar in contact te brengen. Dit doet ze niet alleen op individueel bedrijfsniveau, maar organiseert o.a. ook handelsdelegaties, workshops en Business Meetings.

De kosten van deze lunchbijeenkomst bedragen € 20,- bij binnenkomst te voldoen. U kunt zich aanmelden via de website van De Maatschappij of per e-mail info@de-maatschappij.info

Indien u zelf aan deze uitnodiging geen gevolg kunt geven, kunt u deze uiteraard geven aan belangstellenden binnen uw bedrijf. Mocht u na uw opgave alsnog verhinderd zijn dan verzoeken wij u ons daarvan tijdig in kennis te stellen. Bij een niet-tijdige afmelding, minstens twee dagen voor de lunchbijeenkomst, zijn wij helaas genoodzaakt u een bedrag ad € 20,- in rekening te brengen.

Graag tot ziens op donderdag 2 maart! 

Met vriendelijke groet, 
namens het bestuur van departement Zaansteek-Waterland

Guido Voss
Voorzitter

Aanwezige introducees 9

Pieter van den Berg

Sophista fusies & overnames

Dick Bouman

Baker Tilly Berk

Edwin Doets

Kuijs Reinder Kakes

Andre Groot

H. Veldhuizen Transport BV

Dirk Kleiman

PDI On- & Offline Media

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden