Lunchbijeenkomst Huis Verwolde

Bezoek Kasteel Huis Verwolde tijdens de lunchbijeenkomst georganiseerd door De Maatschappij Departement Zutphen op dinsdag 19 maart 2024 in Laren (Gld).

Het Geldersch Landschap Kasteelen beheert bijna 12.000 hectare Gelderse Natuur. De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je hoe onze voorouders leefden. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en te beleven.

Deze lunchbijeenkomst wordt gehouden bij Huis Verwolde en start bij de Oranjerie.

Het kasteel is centraal gelegen op landgoed Verwolde en is omgeven door weilanden, bos en statige lanen.

Hoor hoe dit kasteel is ontstaan, wat de doelstelling is voor de toekomst en wat actuele thema’s voor dit moment zijn! Dit kasteel is opengesteld voor publiek om te leren over het leven van vroeger op een kasteel; belangrijk voor onze toekomst. Het kasteel hecht waarde aan het behoud van dit magische bouwwerk met zijn omgeving. Belangrijk voor de dorpen in de nabijheid, de toeristen en de inwoners van deze regio.
Op dit moment speelt het vraagstuk van verduurzaming een grote rol. Uitwisseling van ideeën en kennis op dit gebied is een onderwerp dat uiteraard aan bod komt. Ondernemers, Overheid en mensen uit het Onderwijs kunnen elkaar hierbij versterken.
Natuurlijk is het bereiken van de nieuwe generatie hierbij ook een voornaam thema. Zij worden uitgenodigd een actieve rol te spelen bij het behoud en de ontwikkeling van dit landgoed met haar aansprekende bebouwing.

Datum: dinsdag 19 maart 2024
Tijd: 12.00 - 14.00 uur
Locatie: Jonker Emilelaan 4, 7245 TL LAREN (Gld).

De kosten voor deze lunchbijeenkomst bedragen € 17,50 per persoon. 

Tevens willen we je er nog op attenderen dat je je kosteloos kunt afmelden tot 24 uur voor aanvang van de bijeenkomst via: zutphen@de-maatschappij.info.

NB: tijdens de bijeenkomst kunnen foto's worden gemaakt, die op sociale media worden geplaatst. Indien dit voor jou niet wenselijk is vernemen wij dit graag schriftelijk tijdig voor de bijeenkomst. Indien wij geen schriftelijke reactie hebben ontvangen gaan wij er van uit dat je tegen het voornoemde geen bezwaar hebt.

Namens het bestuur Departement Zutphen,
Brigitte, Jan-Harmen en Judith

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden