Departement West-Brabant "Het waarom van Breda"

Beste Maatschappij-er,

Het waarom van Breda. Ja, waarom? Het lijkt zo vanzelfsprekend dat een stad bestaat. Ergens ligt. In leven blijft. Groeit en bloeit. Maar voor alles is wel een oorzaak of een reden. Ook voor Breda. Aan de hand van de bekende marketingmix Plaats, Personeel, Promotie, Product en Prijs en vele mooie afbeeldingen behandelt Walter van de Calseyde – tijdens de lunchbijeenkomst op 28 februari – de geologische, historische en economische redenen waarom Breda is ontstaan en geregeld tot grote bloei is gekomen en zal komen. Een tipje van de sluier? Slimme en machtige bestuurders en ondernemers wisten telkens op tijd een ‘economisch infuus’ aan te (laten) leggen om de stad in verbinding te brengen en houden met de belangrijke handelsstromen in de Nederlanden. Zo blijft Breda al ruim 750 jaar in leven.

‘Breda spoort’!!

Walter van de Calseyde heeft als tekstschrijver en cultuurliefhebber meegewerkt aan een tiental boeken over Breda, zoals ‘Breda na 750 jaar’, Havenboek’, ‘Breda buiten’ en ‘Breda in kaart’. In 2016 is zijn boek ‘Breda spoort’ over de stedenbouwkundige en economische ontwikkeling in en om de Spoorzone verschenen.

Programma
12:00 uur      Ontvangst
13:00 uur      Presentatie Walter van de Calseyde ‘Het waarom van Breda’
14:00 uur      Afsluiting

De locatie voor deze bijeenkomst is Het Visserskot, Paul Windhausenweg 9 in Breda.

Aanmelden
Aanmelden kan via de knop “Aanmelden". Kosten van deelname bedragen € 20,- per persoon. Ook introducés zijn wederom van harte welkom! Zij kunnen een eerste bijeenkomst kosteloos deelnemen.
Als u onverhoopt uw aanmelding moet annuleren, dan kan dit tot uiterlijk 24 februari. Bij niet tijdige annulering of bij niet verschijnen zonder bericht, worden de kosten in rekening gebracht.

Graag tot de 28e voor – zoals altijd – een gezellige en inspirerende netwerkbijeenkomst!

Vriendelijke groet, namens het hele bestuur,

Joost Bauwens
voorzitter departement West-Brabant

Walter van de Calseyde

Walter van de Calseyde

Walter van de Calseyde

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden