Lunchbijeenkomst circulair bouwen

Op 9 juni zal Liesbeth Rijsdijk samen met haar collega's Dirk Vroegindewij, Ilse Sijtsema en Arend van de Beek tijdens de lunchbijeenkomst inzoomen op het onderzoeksproject “Van Lineaire Ontwerpketens naar Circulaire Ontwerpteams in de bouw”. De bouwsector is één van de sectoren waar het grondstoffentekort en de stikstof/CO2 uitstoot vragen om circulariteit. In dit onderzoek staat het functioneren van teams die circulair willen bouwen centraal.  Hierbij gaat het om een fundamenteel andere manier van ontwerpen, waarbij bijvoorbeeld de sloper een belangrijke rol krijgt in het ontwerpteam. Het onderzoek richt zich op drie circulaire bouwprojecten in Zwolle, waaronder het circulair paviljoen van Hessenpoort. 

Als Lector Netwerken in een Circulaire Economie bij Hogeschool Windesheim heeft Liesbeth al een indrukwekkende internationale carrière achter de rug. Zo werkte zij bij UNESCO en UNAIDS in de Pacific en Centraal-Azië, werkte ze daarna in Nederland bij de Raad voor de Kinderbescherming en is ze sinds 2003 werkzaam op Hogeschool Windesheim waar ze het Honours College heeft opgezet en tot 1 november in het opleidingsmanagement zat. Nu zet ze haar kennis en ervaring in om Nederland te helpen de transitie te maken naar een circulaire economie. 

In 2050 wil Nederland 100% circulair zijn. Liesbeth en haar collega's delen hun kennis en ervaringen om Nederland te helpen bij deze transitie naar een circulaire economie. Mis deze presentatie niet en maak kennis met de experts op het gebied van circulaire economie! 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden