Lunch en lezing "Sociaal Ondernemen" bij molen de Korenbloem

Een frisse blik op de maatschappij en ondernemend Nederland. Hoe kunnen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een waardevolle werkplek bieden.

Kristel de Krijger was tot voor kort een van de drijvende krachten achter De Koekfabriek, een sociale bakkerij opgericht om mensen met een arbeidsbeperking een zinvolle werkplek te kunnen bieden. Want iedereen heeft graag het gevoel dat ie ertoe doet!  De Koekfabriek opende vorig jaar een vestiging in Breda en Kristel heeft zich samen met haar collega’s ingezet om dit tot een succes te maken.

Sinds enkele maanden heeft Kristel haar werkzaamheden bij De Koekfabriek neergelegd om haar eigen sociale initiatief op te zetten onder naam 'Etwas', een anagram voor ‘waste’. Hierbij gaat het om het transformeren van restmateriaal tot kwalitatief hoogwaardige producten. Wederom is het hoofddoel om mensen met een arbeidsbeperking een zinvolle (betaalde) werkplek te bieden, waardoor hun afstand tot de arbeidmarkt kleiner wordt. Zie vanaf medio augustus: www.etwas.eu.

Kristel weet hoe het is om sociaal ondernemer te zijn en ze kent de uitdagingen die deze doelgroep met zich mee brengt. Ze vertelt vanuit haar eigen ervaring over het streven naar social impact en hoe bedrijven gehoor kunnen geven aan de wens van de overheid om socialer te ondernemen zonder zichzelf of de doelgroep te kort te doen.

Locatie
We ontvangen u graag bij de molen “de Korenbloem”, gelegen aan de Molenstraat 23 te Ulvenhout. De ingang bevindt zich in de straat Vang, tussen huisnummers 8 en 10. Parkeren is mogelijk langs de weg in de wijk, rekening houdend met uitritten en bewoners.

Programma
12.00 uur        ontvangst met koffie en lunch
12.30 uur        aanvang lezing
13.30 uur        napraten
14.00 uur        einde

Kosten van deelname bedragen € 20,00 per persoon. Ook introducés zijn wederom van harte welkom! Bij een eerste kennismaking met ons netwerk is deelname voor hen kosteloos.
Als u onverhoopt uw aanmelding moet annuleren, dan kan dit tot uiterlijk 3 september 12.00 uur. Bij niet tijdige annulering of bij niet verschijnen zonder bericht, worden de kosten in rekening gebracht.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden