NIEUWE DATUM | Lezing 'Leven tussen twee culturen - Hoe overleef ik Nederland?'

[NIEUWE DATUM + AANKONDIGING ALV]

Het bestuur heeft, gelet op het feit dat 30 mei een erg drukke datum is in de Zeeuwse evenementenkalender, besloten de bijeenkomst met Tsarina te verplaatsen naar woensdag 5 juni a.s., in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Die dag zal er eveneens een ALV plaatsvinden, met een voorgenomen wijziging in de rolverdeling binnen het bestuur. Hieronder treft u de gewijzigde uitnodiging aan.Graag nodigen wij u uit voor een netwerkbijeenkomst op woensdag 5 juni a.s. vanaf 16.30 uur, waarbij Tsarina een lezing zal geven over hoe het is om als nieuwkomer in Nederland terecht te komen. Wij zijn deze dag te gast in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.

Let op: anders dan eerder aangegeven, zal de lezing uitsluitend worden verzorgd in de Nederlandse taal.


Twintig jaar geleden kwam Tsarina van Rusland naar Nederland. Er kwam toen veel op haar af: het voedsel is vreemd, de mensen doen raar, het Nederlands is onbegrijpelijk. In deze lezing geeft Tsarina een goed inkijkje in hoe de Nederlandse samenleving overkomt op een nieuwkomer. Daarnaast geeft zij handige tips voor iedereen die in Nederland terecht is gekomen.

Tsarina heeft het boek ‘32 brilliant ways to survive and thrive in a new country. A new language is a new life’ geschreven. Dit boek is niet alleen een nuttig handboek voor iedereen die naar Nederland is verhuisd, het is ook een informatief en amusant boek voor anderen.

Waarom is deze lezing interessant voor bedrijven?
Werkgevers zullen na deze presentatie en het lezen van het boek een andere kijk hebben op hun buitenlandse werknemers, wat leidt tot een beter wederzijds begrip in elke werksituatie en productiviteit. Ook onderling zullen werknemers anders naar elkaar kijken, wat kan bijdragen aan een verbeterde werksfeer op internationale bedrijven.

Over het algemeen bieden zowel de lezing als het boek aan Nederlanders de mogelijkheid om zichzelf beter te leren kennen vanuit het perspectief van andere culturen.

ALV

Voorafgaand aan de bijeenkomst zal er een korte ALV plaatsvinden. Op dat moment zal het jaarverslag en de jaarrekening worden vastgesteld. Verder zal worden gesproken over een voorgenomen wijziging in de rolverdeling binnen het Zeeuwse bestuur. De stukken ontvangt u kort voorafgaand aan de bijeenkomst.

Locatie
De Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg, Kousteensedijk nr. 7.


Programma
15.45 uur - ALV
16.30 uur - inloop / ontvangst door bestuur
16.45 uur - lezing Tsarina 'Leven tussen twee culturen - Hoe overleef ik Nederland?'
17.30 uur - napraten en borrel
18.00 uur - einde


Introducees zijn van harte welkom!

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan middels onderstaande link of via secretariaat.depzeeland@outlook.com, en kan tot uiterlijk 31 mei a.s.

Wij kijken uit naar een mooie bijeenkomst!

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden