Lezing Isabel van Boetzelaer

Deze bijeenkomst kan door omstandigheden helaas  niet doorgaan.

Beste leden van Amsterdam,

Graag nodigen wij jou en je introducés uit voor weer een boeiende bijeenkomst bij De Maatschappij Amsterdam op 4 november 2021, van 18:00 tot 20:15 uur in het KIT, Mauritskade 63, Amsterdam.

Oud-journalist Aad Wagenaar en schrijfster en Isabel van Boetzelaer maakten een fascinerende roadtrip door Suriname. Isabel schreef er het boek Wan Bon over. Tijdens een lezing neemt Isabel ons een stukje mee op hun reis.
Samen reizen Aad en Isabel langs alle lieux de memoires van ruim dertig jaar Suriname-verslaggeving en voeren ze gesprekken met inwoners over belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis. Voor Suriname-specialist Aad is hun gezamenlijke reis een feest van herkenning. Voor Isabel is het een eerste verkenning van een uitgestrekt en dunbevolkt land, dat door de geschiedenis zo nauw met Nederland is verbonden.

Maar Wan Bon is ook het verhaal van een bijzondere vriendschap vol diepe gesprekken van een oude man met een jongere vrouw die haar eigen angst voor het ouder worden tracht te bezweren.
Beide reizigers krijgen door onverwachte ontmoetingen en belevenissen een goed beeld van de cultuur, historie en uitbundige natuur van Suriname; van de slavernij onder het koloniale bewind, de goudmijnen tot de rol van het toerisme. Ze worden o.a. rondgeleid door Cynthia, de dochter van de eerste president, vergapen zich aan de economische Surinaamse paradox; het vele geld naast de armoede en zien herinneringen van de SLM-ramp en de decembermoorden.

Ze verbazen zich over vegetarische piranha’s, bezoeken het  ‘Jeruzalem in de Tropen’ en ze vergelijken de ooit door Aad beschreven gebeurtenissen in zijn krantenartikelen met de huidige situatie.

Programma:
18:00 uur    Inloop, registratie en een drankje in café De Tropen
18:30 uur    Lezing Isabel van Boetzelaer
19:15 uur    Vervolg borrel in het café
20:15 uur    Einde

Meld je snel aan via de website.
Voor deze bijeenkomst vragen we een eigen bijdrage van € 17,50 die je bij binnenkomst in het KIT aan de bar van café De Tropen kunt voldoen. 
Introducés zijn zeer welkom en betalen eenzelfde bedrag.

Met hartelijke groet en tot 4 november!
  

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden