Ledenbijeenkomst departementen Eemland en Het Gooi

Beste leden van de departementen Eemland en Het Gooi,

Op dinsdagavond 20 december organiseren we een ledenbijeenkomst voor de leden van de departementen Eemland en Het Gooi. Gezien de invulling van het programma is er slechts ruimte voor 30 personen, oftewel 15 van elk departement. Dit volgens het principe, wie het eerst komt het eerst maalt.

Deze avond bestaat uit twee delen:

1. Een inspirerend, boeiend en informatief gedeelte verzorgd door maestro Jules van Hessen.
2. Een voortreffelijk kerstdiner bij De Goede Gooier in Blaricum.

Deel 1: De dirigent als manager, de manager als dirigent.

Een dirigent moet altijd anticiperen. Maar hij kan ook net te ver gaan. De beroemde en zeer geroutineerde Engelse dirigent Sir Adrian Boult is aan het repeteren. Plotseling stopt hij het orkest en zegt: “de derde hoorn, u speelt iets te laag”. Waarop de tweede hoornist opstaat en zegt: “Sorry maestro, maar de derde hoornist is er nog helemaal niet”. De stoïcijnse dirigent redt zich onverstoorbaar en antwoordt hem: “zeg hem dan, als hij er wel is, dat hij te laag speelt”.

Dit verhaal en vele andere “casestudies” kunt u tegenkomen in Jules van Hessen’s dynamische presentatie over teamwork en leiderschap. Een dirigent moet op ondubbelzinnige wijze zijn opvattingen kunnen communiceren, zodat zijn musici boven zich uit kunnen stijgen, maar is dat genoeg? Wat is eigenlijk de meerwaarde van een dirigent en hoe krijgt hij het beste uit zijn orkest? Welke keuzes moet een maestro maken, welke veranderingen kan hij implementeren en hoe communiceert een dirigent, zijn tal van vragen die beantwoord worden in Jules van Hessen’s dynamische presentatie over dirigeren en leiderschap in het algemeen. Ook gaat Jules in op zaken als cultuurverschillen, innovatie, charisma, teamwork, hiërarchische verschillen en meer.

U kijkt mee over de schouder van de dirigent en krijgt een stoomcursus dirigeren. Al gauw wordt duidelijk dat vrijwel elke organisatie zich kan herkennen in de metafoor van de dirigent en zijn orkest.

Deel 2: Een voortreffelijk kerstdiner bereid en geserveerd door De Goede Gooier in Blaricum.

Na deze dynamische presentatie gaan we ervan uit dat iedereen met een rammelende maag uitkijkt naar een voortreffelijk kerstdiner verzorgt door De Goede Gooier in Blaricum. Dit gerenommeerde restaurant bereid en serveert voor ons een heerlijke maaltijd, die overigens wel voor eigen rekening is. De prijs voor het 3-gangen keuzemenu bedraagt 47,50 exclusief de drankjes. We zullen hierbij de leden van beide departementen door elkaar aan de verschillende tafels laten plaatsnemen zodat we ongetwijfeld weer een aantal nieuwe personen leren kennen.

De details:

Datum: dinsdag 20 december 2022
Locatie: De Goede Gooier, Crailoseweg 151 in Blaricum
Tijden: Inloop van 17.30 – 18.00 uur
Aanvang presentatie Jules van Hessen 18.00 uur
Aanvang diner 19.30 uur
Einde avond rond 21.45 uur

Aanmelden voor deze prachtige avond kan via onderstaande button of via de website. Zoals gezegd, we hebben maar 30 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij, “op is op”.

We kijken uit naar een gezellige en inspirerende avond.

Namens de besturen van de departementen Eemland en Het Gooi,

Peter van Breugel (voorzitter Eemland)
Peter van der Velden (voorzitter Het Gooi)

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden