Ledenbijeenkomst departement Het Gooi

Beste leden van het Gooi,

In de bijeenkomst van 20 september hebben we afgesproken dat het bestuur 3 mogelijkheden verkent voor de toekomst van ons departement Het Gooi van de Maatschappij.  Het betreft aansluiting bij de NCD, de Koninklijke Industrieele Groote Club of een fusie met een ander departement van de Maatschappij.

Binnen het bestuur hebben we deze drie opties nader onderzocht. Hieronder treffen jullie kort de high lights aan per optie.

NCD (Home | NCD):

We hebben contact gehad met Mark Veldhuizen van district Groot Gooi. Dit was een bijzonder raak moment. De governance zoals wij die hebben ervaren is momenteel in herhaling. Het district Groot Gooi heeft 23 leden waarvan er 11 recent hun lidmaatschap hebben opgezegd. 

Hiernaast zijn ook onderwerpen zoals hoge contributies en geringe toegevoegde waarde nog steeds niet opgelost. Het is nog niet helder hoe het district verder zal gaan.  Afgesproken dat we met een wederzijdse vertegenwoordiging elkaar begin volgend jaar zullen opzoeken om te onderzoeken wat we aan elkaar kunnen hebben. In de huidige onduidelijkheid heeft dat op dit moment geen zin.

De Industrieele Groote Club (Koninklijke Industrieele Groote Club (igc.nl):

Met de KIGC is overleg gevoerd met de voorzitter en directeur. In principe bestaat de mogelijkheid om aansluiting te maken bij de KIGC als besloten tafel/commissie Het Gooi of als particulier lid (na ballotage). Beide mogelijkheden hebben voor-en nadelen en een verschillend kostenplaatje. 

Voordelen: Zeer actief met groot netwerk, mooi clubgebouw met goede faciliteiten, makkelijk per OV te bereiken in A’dam, 46 commissies en geen probleem om sprekers te krijgen.

Nadelen: locatie A’dam kan voor sommigen bezwaarlijk zijn qua afstand en het kostenplaatje voor particulier of bedrijfslidmaatschap (nader uit te werken in overleg met KIGC) ligt al snel ruim boven de Euro 600,- per jaar, identiteit van eigen club(je) het Gooi dreigt ondergesneeuwd te raken.

Fusie met departement Eemland (Amersfoort) van de Maatschappij

Een fusie met departement Eemland is organisatorisch gezien de minst gecompliceerde optie. Eemland heeft momenteel ca 120 leden en organiseert een aantal evenementen per jaar. Er is niet een vaste maandelijkse bijeenkomst zoals wij die kennen. Content is hierbij “king”. Zodra er een mooie bijeenkomst te organiseren valt rondom relevante content voor een zo groot mogelijke groep leden wordt dit gedaan. De drie O’s zijn bij Eemland redelijk goed vertegenwoordigt. De bijeenkomsten starten doorgaans einde middag en eindigen begin van de avond (zo van 17.00 tot 19.00 uur). Een diner maakt geen deel van de avond uit. 

Eemland staat ervoor open om ons departement bij hen te laten aansluiten. Wel wordt het dan op prijs gesteld als een van onze leden ook plaats in het bestuur wil nemen. De functie van penningmeester komt beschikbaar. 

Op dinsdag 22 november organiseren zij een winterborrel in de Foyer van Holland Opera, Soesterweg 330 te Amersfoort. Hierbij zijn wij van harte welkom. Dit kan een mooie gelegenheid voor ons zijn om nader kennis te maken met departement Eemland. De uitnodiging zullen we doorsturen maar is ook al zichtbaar op de website van de Maatschappij. 

Voordelen: Een departement met een groot aantal leden, in de buurt van het Gooi, binnen de Maatschappij en qua organisatie gemakkelijk te realiseren. 

Nadelen: Geen maandelijkse bijeenkomsten en ook geen aansluitend diner (kunnen we natuurlijk zelf voorstellen) en door de omvang wellicht minder knus. 

Het voorstel is om deze drie opties op 15 november nader met elkaar te bespreken. Graag horen we dan jullie feedback. Middels een stemming willen we tot een keuze komen voor een van de opties en die vervolgens realiseren.

Details van de bijeenkomst:

Datum: 15 november
Locatie: Restaurant Eemland, Laarderweg 74, Eemnes
Aanvang: inloop 17.30 – 18.00 uur
Discussie en stemming: 18.00 – 19.30 uur
Diner: 19.30 – ca 21. 30 uur

Aanmelden graag via de aanmeldbutton onder in deze uitnodiging of via de website. We rekenen zoveel mogelijk op jullie aanwezigheid gezien de aard van deze bijeenkomst die de toekomst van onze groep betreft.

Hartelijke groet namens het bestuur van departement Het Gooi,

Peter van der Velden

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden