Komt die ‘waterstof baksteen’ er nou eindelijk eens aan?

Komt die ‘waterstof baksteen’ er nou eindelijk eens aan?

Soms is het goed om grensoverschrijdend te zijn! Daarom ben je ook uit andere departementen van harte welkom voor een bezoek aan een succesvol familiebedrijf in het Groningse Oude Pekela: Steenindustrie Strating.

Dat bezoek vindt plaats op dinsdag 10 oktober a.s. van 14.00 – 16.30 uur.

Gestart in 1855 als steen- en dakpannenfabriekje is Steenindustrie Strating inmiddels uitgegroeid tot een modern bedrijf met een uitgebreid assortiment bakstenen. Directeur Geert Jan Strating zal niet alleen vertellen over de oorsprong van zijn bedrijf, hij zal ons rondleiden en daarna zijn visie op de toekomst van zijn bedrijf toelichten.

Een toekomst waarin de energietransitie een grote rol speelt. Ooit waren de Groningse Veenkoloniën goed voor de aanvoer van turf als brandstof. Dat werd vervangen door steenkool en nog weer later door aardgas. Inmiddels leveren zevenduizend zonnepanelen weliswaar volop energie, maar alleen met zonne-energie kun je geen bakstenen bakken. De vraag is daarom óf en wanneer waterstof de energiebron voor de (nabije) toekomst gaat worden.

Alle reden dus om op dinsdag 10 oktober a.s. af te reizen naar Oude Pekela voor een zeer interessant bedrijfsbezoek! Vanaf 14.00 uur ben je welkom bij Steenindustrie Strating,  Gelmswijk 4 in Oude Pekela.

Het is fijn als je laat weten dat je komt door je aan te melden via de website van De Maatschappij.

Met hartelijke groet,

Het bestuur van De Maatschappij in Drenthe.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden