In gesprek met Rennie Rijpma, hoofdredacteur AD

De media hebben tegenwoordig niet te klagen over voldoende aanbod van nieuws. De crises buitelen over elkaar heen en er zijn talloze opmerkelijke gebeurtenissen en ontwikkelingen, die om aandacht vragen. Vervolgens praten we daarover met elkaar privé, op het werk en in ontelbare talkshows. Maar welke keuzes worden er van minuut tot minuut gemaakt opdat iets in het nieuws komt? 

Daarover gaan we praten met Rennie Rijpma, sinds 1 juli 2021 de hoofdredacteur van het AD. En er is meer dan alleen maar het kiezen. Hoe ga je als journalist om met de toenemende polarisatie, hoe met nepnieuws, wat doe je met bedreigingen, hanteer je wel of niet een cordon sanitaire? Hoe vind je de juiste balans tussen de snelle socials en de tragere papieren krant en, niet te vergeten, hoe doseer je het lokale en regionale nieuws ten opzichte van de landelijke en mondiale ontwikkelingen. Kortom er is veel om met elkaar van gedachten te wisselen. 

Wij nodigen u dan ook graag uit voor deze bijeenkomst van De Maatschappij, departement Hoeksche Waard, op 17 november van 12.00 tot 14.00 uur in de Eendrachtshoeve, Tuinweg 3 te Zuid-Beijerland. Introducees zijn van harte welkom.

U kunt zich aanmelden via de aanmeldbutton of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info. Mocht u onverhoopt alsnog verhinderd zijn, wilt u zich dan ook afmelden, dit in verband met de voorbereidingen voor deze middag. Deelname kost € 15,00. U kunt dit bedrag ter plaatse met pin betalen of, als dat uw voorkeur heeft, vooraf overmaken op de bankrekening van het Departement Hoeksche Waard NL60 RABO 0323 0405 00. Let op: contante betaling is niet meer mogelijk.

het bestuur van De Maatschappij - departement Hoeksche Waard

Jack de Leeuw –  Carla van Emmerik - Miranda den Tuinder – Alie ‘t Hooft - Paul de Bruijn - Kevin Uijtdewillegen - Gerard Leggedoor

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden