In gesprek met Alexander Pechtold

Alexander Pechtold over de achterkant van zijn gelijk

Op 22 juli is Alexander Pechtold te gast bij de Maatschappij op Sociëteit aan de Maas. Heel vroeg in zijn politieke carrière was hij al eens te gast. D66 was toen net op de weg terug na een historisch dieptepunt met slechts 3 zetels in de tweede kamer. “Mannetje” Pechtold, zoals Hans Wiegel hem toen eens betitelde, revancheerde vanuit een constructieve oppositie, een onderscheidende manier van politiek bedrijven, een steeds grotere fractie en later ook door regeringsdeelname.

Een paar jaar geleden heeft Alexander de “luwte” buiten de politiek gezocht. Als eindverantwoordelijke bij het CBR met de hele grote uitdaging om richting te geven aan een nieuwe en verbeterde organisatie met een zeer publiek profiel. En ook zeer recent met een alom geprezen “de achterkant van het gelijk” bij de publieke omroep. Hoezo luwte?

Wij gaan met Alexander het gesprek aan over wat hem drijft, binnen en buiten de politiek. Waar hij wakker van ligt en waar hij zijn bed voor uit komt. Over dingen die hij misschien anders had willen doen of zaken die gewoon anders moeten. Over strijd, dingen bereiken, het verliezen van glans en doorzetten. Over het liberalisme in Nederland en een betrouwbare overheid die er voor iedereen is. Over een leven buiten de politieke schijnwerpers en hoe je dan naar Nederland kijkt en dingen bereikt.

En natuurlijk over alle zaken waar u hem vragen over wil stellen. U bent van harte welkom binnen de grenzen van wat onder de huidige Corona-regels mogelijk is. De ontmoeting met Alexander heeft een informele college tour setting met voldoende ruimte voor interactie.

Donderdag 22 juli 2021

16.00 uur    Inloop
16.30 uur    Peter Caljé in gesprek met Alexander Pechtold
17.30 - 17.45 uur   Afronding en afsluitende borrel

Introducee
Je bent van harte welkom op deze lunchbijeenkomst ook als je geen lid bent van de Maatschappij. Aanmelden kan door contact op te nemen met onze secretaris Eline Krommenhoek (rotterdam@de-maatschappij.info of 06-13998141)

Aanmelding en deelname voor leden
Aanmelden kan via de website. Mocht dit niet lukken dan kan je via deze link een mail versturen.
Deelname € 16,00 p.p. over te maken naar IBAN NL54ABNA025.39.85.358 t.n.v. NMNH departement Rotterdam o.v.v. naam, datum en bijeenkomst.
Bij eventuele annulering minder dan 3 dagen voor de bijeenkomst blijven de kosten van deelname verschuldigd. 
Aangemeld maar toch verhinderd: Graag een mailbericht of een bericht naar 06-13998141. 

Locatie: Sociëteit aan de Maas, Veerdam 1 in Rotterdam.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden