Hoop en wanhoop in het Midden-Oosten

Laila al Zwaini is arabist, jurist, publicist en vaste commentator bij NPO 1. Professioneel, door functies in o.a. Jemen en Afghanistan, en ook persoonlijk heeft Laila al Zwaini een bijzondere lijn van kennis en ervaring met het Midden-Oosten. Op radio en TV wordt zij veel gevraagd om haar eigen geluid te laten horen. Daar moet het steeds in korte tijd. Maar bij departement Het Gooi spreekt zij uitgebreid over achtergronden en context van die regio onder de titel: Hoop en Wanhoop in het Midden-Oosten. 

"De Arabische Lente is mislukt.”
"De islam houdt ontwikkeling en vrijheid tegen.” 
"Democratie werkt niet in het Midden-Oosten.” 

Dat is het nieuws, maar klopt dit beeld wel? Een andere 'diagnose' van het Midden-Oosten biedt ruimte voor een andere dynamiek. Wat kan onze rol zijn? Laila al-Zwaini neemt ons mee in deze nieuwe blik op het Midden-Oosten - en nog veel meer.  

Dinsdag 18 februari a.s. van 17.00 - 21.00 uur. Komt allen, introducees zijn van harte welkom!
De bijeenkomst wordt gevolgd door een diner, individueel af te rekenen, ca.€ 35,00. Als je niet kunt of wilt mee-eten, mail dit dan graag uiterlijk vrijdag 14 februari naar info@de-maatschappij.nl.

Locatie: voor deze bijeenkomst ben je van harte welkom bij Grandcafé Eemland, Laarderweg 74 in Eemnes.
Diner wordt verondersteld, maar is niet verplicht. Eventuele afmelding van het diner graag uiterlijk vrijdag 14 februari naar info@de-maatschappij.nl.
Aanmelden voor de bijeenkomst: via de website.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden