Hebben we voldoende vakmensen in de toekomst?

Er staat ons nogal wat te wachten de eerstvolgende jaren. De energietransitie moet het liefst voor 2040 in grote lijnen gerealiseerd zijn, woningbouwopgave (1 miljoen huizen in 10 jaar) en niet te vergeten de duurzaamheidsfactor, omdat we toch ook graag in een beetje gezonde leefomgeving wonen. Voor al deze grote thema’s zijn ongelofelijk veel technisch geschoolde mensen  nodig in allerlei beroepsgroepen. Hoe staat het er voor in de Hoeksche Waard?

Gelukkig is het sinds kort mogelijk om een MBO opleiding te volgen in de Hoeksche Waard. Dankzij het Da Vinci College, in samenwerking met het Actief College, kunnen leerlingen in de bouw, zorg én techniek de opleidingen dichtbij huis volgen. Dat leerlingen gewoon in de Hoeksche Waard een MBO opleiding kunnen volgen, heeft vele voordelen. Nauwelijks reistijd, stage- of leerwerkplekken in de eigen omgeving en niet onbelangrijk, de kans dat jongeren in de Hoeksche Waard blijven wonen als ze een baan vinden. Werkgevers en overheid hebben zich daarvoor ingespannen en met succes. Maar liefst twee colleges hebben techniek- pedagogische- en verpleegkundige opleidingen onder hun dak.

De Maatschappij departement Hoeksche Waard organiseert een bijeenkomst met het thema MBO scholing op 19 mei a.s. Een van de gastsprekers is Rianne Koole, directeur van het Actief College in Oud-Beijerland. In deze functie houdt ze zich bezig met het complete proces rondom de begeleiding en ontwikkeling van jongeren. Daarnaast gaan Marco Struik,  voorzitter commissie onderwijs en arbeidsmark OHW en Paul Boogaard, wethouder belast met de onderwerpen arbeidsmarkt en onderwijs tijdens een panelgesprek in op de toekomstmogelijkheden van MBO leerlingen binnen de Hoeksche Waard, waar zijn zij nodig, welke kansen hebben zij in de regio, bij welke bedrijven kunnen ze terecht enz. We zien wat we nodig hebben, we zien waar we naar toe willen, de vraag is nu hoe komen we er met voldoende techneuten?

De bijeenkomst vindt plaats in De Eendrachtshoeve te Zuid-Beijerland op 19 mei van 16.00 tot 18.00 uur onder het genot van een hapje en drankje. U kunt zich aanmelden via de aanmeldbutton of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info. Mocht u onverhoopt alsnog verhinderd zijn, wilt u zich dan ook afmelden, dit in verband met de voorbereidingen voor deze middag. Deelname kost € 15,00. U kunt dit bedrag ter plaatse met pin betalen of, als dat uw voorkeur heeft, vooraf overmaken op de bankrekening van het Departement Hoeksche Waard NL60 RABO 0323 0405 00. Let op: contante betaling is niet meer mogelijk.

het bestuur van De Maatschappij - departement Hoeksche Waard

Jack de Leeuw – Ben Pluimer - Carla van Emmerik - Miranda den Tuinder – Alie ‘t Hooft - Paul de Bruijn - Kevin Uijtdewillegen

Aanwezige introducees 5

Harry Groeneveld

Rianne Koole

Actief College HW

Jeanette Kuipers

Gemeenteraad Hoeksche Waard

Alie Plas

Marco Struik

Ondernemersver HW

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden