Filmen met je IPhone, seizoensopening met een frisse blik

Geachte leden van departement Zaanstreek-Waterland,

Wij nodigen u van harte uit voor de opening van ons nieuwe seizoen, op donderdagmiddag 7 september, van 12:00 tot 14.00 uur. De Zaanse documentairemaker Robert van Tellingen zal u tijdens deze lunchbijeenkomst inwijden in de basisstappen van het filmen met de IPhone. Wij vonden de Fronikboerderij hiervoor een bijzonder decor. Deze historische parel aan de Westzanerdijk in Zaandam werd op het nippertje van het verval gered door de Stichting Fronik Buurtboerderij, Stadsherstel Amsterdam, en gemeente Zaanstad. 

Over de training
'De beste camera is degene die je bij je hebt' en dat is tegenwoordig vaak een IPhone. Het mooie ten opzichte van een ‘echte’ camera, is dat je telefoon ook direct een montagestudio en een zendplatform kan bevatten.
Ondernemers laten via verschillende platforms online zien waar ze mee bezig zijn. Dit kan van toegevoegde waarde zijn, als het onderwerp interessant genoeg is. Vaak zie je in de praktijk dat de kwaliteit van het beeld er -met eenvoudige, maar scherpe, aanwijzingen- met sprongen op vooruit kan gaan. Zaken als opbouw, focus, kadrering, stabiliteit en montage zullen voorbijkomen.

Over Robert van Tellingen
Robert is Zaankanter. Zijn overgrootvader was molenaar op De Poelenburg en zijn vader was oprichter van het Radio1-journaal en raadslid in Zaanstad.
Robert is eigenaar van Character Media, hij was regisseur bij de AVRO, verslaggever bij de NCRV en hij won in 2009 De Tegel*. In Zaanstad kennen we hem van Monumenten Spreken.

Ten slotte
U bent allen zeer welkom (desnoods als figurant), maar het verhaal van Robert is het meest effectief voor mensen die met een Apple-product (gaan) werken.
De kosten van deze lunchbijeenkomst bedragen € 20,- bij  binnenkomst te voldoen. U kunt zich aanmelden via de website van De Maatschappij of per e-mail vóór 5 september a.s.

Parkeren en route
Het Westerwindpad is autoluw en er kan niet geparkeerd worden. Bij de Aldi (Westzanerdijk 118 C, 1507 AK Zaandam) is een groot parkeerterrein. Daar vandaan loopt u naar de boerderij in 3 minuten. Voor mindervaliden hebben we een plek bij de boerderij beschikbaar.

*De Tegel is een erkenning van en eerbetoon aan journalisten die een bijdrage hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige journalistieke nieuws-, verslaggevings-, achtergrond-, onderzoeks-, interview- en cameraproducties en een aanmoediging voor journalistieke talent.

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur departement Zaanstreek-Waterland

Guido Voss, voorzitter

Robert van Tellingen

Robert van Tellingen

Robert is Zaankanter. Zijn overgrootvader was molenaar op De Poelenburg en zijn vader was oprichter van het Radio1-journaal en raadslid in Zaanstad. Robert is eigenaar van Character Media, hij was regisseur bij de AVRO, verslaggever bij de NCRV en hij won in 2009 De Tegel*. In Zaanstad kennen we hem van Monumenten Spreken.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden