Erik van Heijningen over burgemeesterschap anno nu

21 maart 2024 komt waarnemend burgemeester Erik van Heijningen bij De Maatschappij, departement Hoeksche Waard. Hij gaat spreken over het burgemeesterschap in deze tijd en zal daarbij zeker ook inzoomen op de Hoeksche Waard. Hij is met ingang van 13 oktober 2023 benoemd en is daarmee maar liefst de zesde burgemeester van Hoeksche Waard sinds 1 januari 2019, de datum van de herindeling. Naast de reguliere taken zal hij zich dit jaar intensief bezighouden met de ontwikkeling van een toekomstvisie voor de gemeente. Het is de bedoeling om jong en oud daarover mee te laten denken.

Sinds 1 februari 2023 werkt Van Heijningen als zelfstandig adviseur, hij adviseert overheden over onder meer de asielopvang en stikstofproblematiek. Van 1 september 2021 tot 16 januari 2023 was hij waarnemend burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk. Eerder was hij al waarnemend burgemeester in Cromstrijen.

Van Heijningen heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en was werkzaam als strafjurist bij de Raad van State en werkzaam als officier van Justitie in Rotterdam. Hij bekleedde talrijke functies op diverse gebieden.

Het betreft een lunchbijeenkomst van 12.00 tot 14.00 uur in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland. U kunt zich aanmelden via de aanmeldbutton of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info. Mocht u onverhoopt alsnog verhinderd zijn, wilt u zich dan ook afmelden, dit in verband met de voorbereidingen voor deze middag. Deelname kost € 15,00. U kunt ter plaatse pinnen.

het bestuur van De Maatschappij - departement Hoeksche Waard

Paul de Bruijn - Jack de Leeuw – Miranda den Tuinder – Alie ‘t Hooft – Gerard Leggedoor – Carla van Emmerik - Kevin Uijtdewillegen

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden