EEN DUURZAAM BRUISENDE ZAANSTREEK


De Zaanstreek, een van de oudste industriegebieden van Europa, is groot geworden door gebruik van windenergie. Vandaag de dag wil de Zaanstreek zich profileren
als dé innovatieve regio waar het gaat om duurzame initiatieven door inwoners, organisaties en de gemeenschap. Hierbinnen speelt vooral de ontwikkeling van
duurzame innovatieve producten en diensten door het lokale bedrijfsleven een grote rol. Maar wat speelt er allemaal op het vlak van duurzaamheid? Wat bestaat er al, wat is er nieuw? Waar liggen de kansen en de risico’s?

Ontdek het tijdens Zaans Groen
Wie dat wil weten, komt naar Zaans Groen! Een inspirerend evenement rondom het thema duurzame innovatie, georganiseerd door De Maatschappij Zaanstreek-Waterland, de Zaanse Ondernemers Sociëteit De Corner, Rabobank Zaanstreek en de gemeente Zaanstad. Allard Jolles zal dit evenement als dagvoorzitter begeleiden. Jolles is architectuurhistoricus en onder andere lid van het directieteam van het Rijksvastgoedbedrijf.

Allard Jolles

Speciale gast: Marjan Minnesma 
Tijdens deze inspirerende middag hebben wij voor u als speciale gast Marjan Minnesma, directeur Stichting Urgenda. Deze Zaanse werd, via de in 2007 mede door haar opgerichte stichting Urgenda, bekend door haar initiatieven voor een versnelde transitie naar een energieneutrale samenleving. Minnesma is meerdere malen gekozen tot nummer 1 van de Duurzame 100, een lijst met de invloedrijkste ‘duurzame’ Nederlanders van dagblad Trouw. Zij zal een beeld schetsen van de kansen en mogelijkheden die een bijdrage kunnen leveren aan een koploperspositie voor onze regio. Daarnaast maakt u via enkele pitches kennis met tot de verbeelding sprekende Zaanse initiatieven op het gebied van duurzame innovatie. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om van gedachte te wisselen met de andere aanwezigen.

Marjan Minnesma 

Programma vrijdag 20 april 
14.30: Inloop
15.00: Welkom door dagvoorzitter Allard Jolles
15.10: Speciale gast Marjan Minnesma
15.50: Vier pitches van opvallende Zaanse initiatieven
16.50: Afsluiting door Allard Jolles
17.00-18.30: Netwerkborrel

Locatie
Taets Art en Event Park Hembrugterrein
Hemkade 18
1506 PR  Zaandam

Kom ook, meld u aan! 
Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze bijeenkomst en met uw bedrijf of organisatie bij te dragen aan de groene ambities van onze regio! We zijn benieuwd naar uw ideeën. Welke plannen rondom duurzaamheid heeft u zelf? Wellicht kunt u een rol spelen bij het bereiken van onze koploperspositie? Of zijn er samenwerkingsverbanden mogelijk met andere aanwezigen? Kom naar Zaans Groen en ontdek wat er al is en wat er nog kan op het gebied van duurzame innovaties.
De kosten voor deelname (inclusief koffie, thee, drankjes en een aangeklede borrel) aan dit event zijn € 25,- per persoon. 

>>> U dient zich uitsluitend aan te melden via www.ticketkantoor.nl/shop/zaansgroen.
Hier kunt u ook meteen de toegangsprijs van € 25,- (inclusief koffie, thee, drankjes en een aangeklede borrel) per persoon betalen.
Aanmeldingen via de website van De Maatschappij zijn niet geldig en worden voor deze bijeenkomst verwijderd.
 

Allard Jolles

Allard Jolles

Allard Jolles
Marjan Minnesma 

Marjan Minnesma 

Marjan Minnesma 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden