Een betere en simpelere aanpak van organiseren

De Maatschappij afdeling Haarlem en Meer organiseert i.c.m. Sociëteit Vereeniging te Haarlem een lezing van Wiko Mocking.

De inloop zal zijn vanaf 19:30 en de lezing start om 20.00. Omstreeks 21.00 zal er nagepraat kunnen worden tijdens de borrel.

Wij hopen u van harte welkom te heten op Sociëteit Vereeniging woensdag 27 maart.

Synopsis

Onze bedrijven en organisaties zitten vast in een web van onzinnige processen, ondoorzichtige bureaucratie en onbegrijpelijke procedures. Waar je ook komt, overal hoor je mensen klagen. Iedereen vindt dat het simpeler kan, maar in de praktijk lukt het bijna niemand om het anders aan te pakken.

Wiko heeft een aanpak ontwikkeld waarmee je zelfs de meest vastgeroeste organisaties kunt stimuleren om te kiezen voor simpel. Hij heeft deze aanpak in de praktijk ontwikkeld en gemerkt dat het werkt. Door anders te denken en de juiste praktische stappen te zetten lukt het plotseling wel om af te rekenen met onnodige complexiteit en te kiezen voor eenvoudige oplossingen. Het resultaat? Gelukkige medewerkers en gelukkige klanten.

Deze methodiek heeft Wiko samen met veel voorbeelden in een boek beschreven dat deze maand is uitgekomen. In zijn lezing deelt hij graag de kern van deze aanpak met jullie. Ook krijgen jullie tips mee om het proces van versimpeling op te starten.

Onze samenleving en organisaties kunnen wel een gezonde dosis ’simpel’ gebruiken, vindt Wiko. Hij is blij dat hij eenvoudig is opgegroeid, maar heeft ook bij grote bedrijven als Unilever gewerkt. Vaak verbaasde hij zich over hoe moeilijk mensen, afdelingen en organisaties doen als er samengewerkt moet worden. De lessen die hij leerde over dingen simpel maken en houden deelt hij graag met anderen. 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden