Dompel je onder in 'Breda en de evolutie'

Beste leden en introducees,

Op donderdag 4 april 2024 nodigt De Maatschappij West-Brabant u van harte uit voor een bijzondere bijeenkomst in het prachtige Filmhuis Breda (Home | Filmhuis Breda), gelegen in Breda Botanique, de voormalige Chassé Kazerne. Het Filmhuis, dat zijn deuren op 25 augustus 2023 opende, biedt een culturele ontmoetingsplek waar arthouse films centraal staan. 

In de Rode Zaal van Filmhuis Breda zal Walter van de Calseyde ons meenemen in zijn boeiende nieuwe verhaal 'Breda en de evolutie'. Hij zal dieper ingaan op de historische, geologische en stedenbouwkundige transities die hebben bijgedragen aan het huidige Breda. Ontdek met Walter de oorzaken en redenen achter het bestaan, leven, groeien en bloeien van deze stad door de eeuwen heen.  

 

Walter van de Calseyde is een ervaren tekstschrijver en cultuurliefhebber die heeft bijgedragen aan diverse boeken over Breda, waaronder 'Breda na 750 jaar' en 'Breda spoort'. Zijn passie voor de stad komt tot uiting in zijn presentaties over uiteenlopende onderwerpen zoals 'Het waarom van Breda' en 'De evolutie van Breda'. U bent van harte welkom in het Filmhuis Breda vanaf 16 uur. De inspirerende lezing begint om 16:30 uur en duurt tot 18 uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een borrel en een hapje verder te praten tot 19 uur. 


Fotografie: Tessa Gielen

Voor deelname aan deze bijeenkomst wordt van de leden geen eigen bijdrage gevraagd. We kijken ernaar uit u te verwelkomen op deze unieke locatie voor een middag vol kennis, cultuur en gezelligheid! 

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van De Maatschappij West-Brabant

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden