Departement Zuid-Limburg: Lunch met Klaartje Peters

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vindt op woensdag 28 februari een lunchbijeenkomst plaats met Klaartje Peters. Mevrouw Peters (1969) is bijzonder hoogleraar lokaal en regionaal bestuur aan de Universiteit Maastricht en werkt daarnaast als zelfstandig onderzoeker en publicist. Haar voornaamste aandachtsgebieden zijn lokaal en regionaal bestuur, interbestuurlijke verhoudingen en politiek-bestuurlijke besluitvorming.

We rekenen op een levendig gesprek over: 
Het duale stelsel, een succes of mislukking? Wat is de kwaliteit van besluitvorming in het kader van bijvoorbeeld de decentralisatie in het sociale domein. Wie zit er tegenwoordig in de gemeenteraad en wat betekent het om burgemeester te zijn in relatie tot de gemeenteraad. Zijn er provinciale verschillen in het functioneren van de gemeenteraden. Hoe zit het met de verhouding lokale partijen en landelijke partijen.

Progamma: 
12.00 uur     Ontvangst
12.15 uur     Lunch
12.45 uur     Klaartje Peters
14.00 uur     Einde

Introducés zijn welkom. Aanmelden, ook introducés, vóór 20 februari a.s. per e-mail naar zuidlimburg@de-maatschappij.info. 

Locatie: Restaurant Sofa, Hoge Weerd 6 in Maastricht. Parkeren ter plaatse gratis.

Klaartje Peters

Klaartje Peters

Mevrouw Peters (1969) is bijzonder hoogleraar lokaal en regionaal bestuur aan de Universiteit Maastricht en werkt daarnaast als zelfstandig onderzoeker en publicist.

Aanwezige leden 0

Er zijn nog geen leden aanwezig

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden