Cressperience bij Koppert Cress

De vierde lunchbijeenkomst dit jaar van departement Waterweg Noord wordt een exclusieve en bijzondere. We nemen u mee naar Monster, waar we u verwelkomen bij Koppert Cress, een zeer innovatief bedrijf uit het Westland. Het bedrijf is onderscheiden met de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Deze prijs beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties.


Rob Baan van Koppert Cress (2e van rechts)

Hoewel de geschiedenis terug gaat tot 1988, de oprichting, is de grote groei en het succes van na juli 2002, toen Rob Baan het bedrijf overnam. Rob veranderde niet alleen de naam in Koppert Cress, hij had ook een heel eigen visie en motivatie om dingen anders aan te pakken. Marketing werd de drijfveer voor het bedrijf en het assortiment wordt nu volledig bepaald door de behoeftes van de eindgebruikers. In zijn lange ervaring als zakelijk reiziger, kwam Rob in contact met vele culturen, ingrediënten en de bijbehorende eetgewoontes. Zelf een gepassioneerd kookliefhebber, lukte het hem zijn kennis van de zaadindustrie te combineren met de culinaire hoogstandjes die hij op zijn reizen tegenkwam. Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor alle toepassingen. En de keuze wordt steeds groter. Ieder jaar wordt minstens één nieuw product toegevoegd aan het sortiment ‘Micro-vegetables’, een collectie die als ‘Architecture Aromatique’ onder de aandacht wordt gebracht.

In 2006, werd de locatie in Monster, in het Westland, uitgebreid tot 1,7 ha en een gloednieuw onderdeel in gebruik genomen. Na de grootse opening is het bedrijf nu in staat om te gaan met de aanzienlijk groei die het de afgelopen jaren kent en de toenemende interesse voor haar product. Een interesse die in Monster wordt gestimuleerd in het ‘Cressperience’. De actieve benadering van eindverbruikers door Koppert Cress, garandeert bewustwording van en creëert vraag voor het innovatieve aanbod. Met Cressperience heeft het bedrijf een eigen ontmoetingsruimte en demonstratiekeuken, waar chefs kennis maken met het product en eindeloos kunnen experimenteren.

Programma:
12.00 uur Ontvangst in het Atrium met een Tarweshot
12.15 uur Welkomstwoord en introductie Koppert Cress
12.16 uur Proeverij van de cressen en specialties in het Atrium
12.45 uur Korte rondleiding door de Proeftuin
13.05 uur Lunch bij Rob en Bob Fair Food, de gezonde bedrijfskantine waar het Dutch Cuisine principe wordt gehanteerd van de verhouding groenten en vlees van 80/20.
14.00 uur Einde programma met give away box met cressen

Praktische informatie:   
Adres: De Poel 1, 2681 MB Monster

Er zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden, de lunch wordt ons aangeboden door Koppert Cress. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdagmiddag 10 april 13.00 uur. Aangemeld maar toch verhinderd: ook gratis afmelden kan tot dat tijdstip. Hebt u opmerkingen of vragen stuur dan een berichtje naar waterwegnoord@de-maatschappij.info

Wij begroeten u graag op woensdag 18 april 2018 bij Koppert Cress in Monster.

Bestuur departement Waterweg-Noord De Maatschappij

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden