Geannuleerd: Burgemeestersbijeenkomst

BERICHT 30-09-2020:

Geachte leden van De Maatschappij,

Afgelopen vrijdag ontving u van ons onderstaande uitnodiging voor de Burgemeestersbijeenkomst van 15 oktober a.s.

Het onderwerp van deze bijeenkomst is helaas dusdanig actueel dat het ons als bestuur, gelet op de ontwikkelingen en de nieuwe maatregelen zoals deze gisteren zijn ingegaan, niet logisch lijkt om deze bijeenkomst op dit moment doorgang te laten vinden. De bijeenkomst wordt derhalve geannuleerd.

Wij houden contact met u!

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van de Maatschappij, departement Zeeland,

Jolanda van Koeveringe-Dekker, voorzitter

 UITNODIGING 25-09-2020:

Het bestuur van de Maatschappij voor Nijverheid en Handel, departement Zeeland nodigt u van harte uit om de jaarlijkse Burgemeestersbijeenkomst bij te wonen, op donderdag 15 oktober a.s. van 16.00 – 18.15 uur. Wij zijn te gast in het nieuwe pand van het Zeeuws Veilinghuis.

Dit jaar werken wij met een veranderde opzet; niet met een lunch, maar met een bijeenkomst in de namiddag, met aansluitend een zittende borrel (volgens de huidige COVID-19 richtlijnen).

Het is een bijeenkomst met een bijzonder thema: 


COVID-19 dilemma's van burgemeesters en GGD.

Jan Lonink (burgemeester gemeente Terneuzen en voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland) zal ingaan op de dilemma’s die er waren en zijn als het gaat om het uitoefenen van de bevoegdheden en handhaving en daarnaast zullen Jack van der Hoek (burgemeester gemeente Schouwen-Duiveland), Harald Bergmann (burgemeester gemeente Middelburg) en Rob van der Zwaag (burgemeester gemeente Veere) kort hun ervaringen delen van de afgelopen periode binnen hun respectievelijke gemeenten. Ook hebben wij Joke Gaemers, sinds medio december 2019 directeur van de GGD Zeeland, bereid gevonden om te vertellen over haar ervaringen en dilemma’s in deze bijzondere periode. Natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

De zaal in het Zeeuws Veilinghuis is COVID-19 proof ingericht, waarbij de tafels tussen de unieke stukken van de Aziatica veiling zullen staan. De heer René de Visser van het Zeeuws Veilinghuis zal tijdens de bijeenkomst kort ingaan op het Zeeuws Veilinghuis en een toelichting geven bij de stukken die te bezichtigen zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:
16.00 uur  –   inloop
16.15 uur  –   opening
16.20 uur  –   bespreking ‘COVID-19 dilemma’s van burgemeesters en GGD’
                      
Burg. Jan Lonink, Terneuzen en voorzitter Veiligheidsregio Zeeland
                      Joke Gaemers, directeur GGD Zeeland
                      Burg. Jack van der Hoek, Schouwen-Duiveland
                      Burg. Harald Bergman, Middelburg
                      Burg. Rob van der Zwaag, Veere
17.20 uur  –   toelichting van René de Visser van het Zeeuws Veilinghuis
17.30 uur  –   zittende borrel met hapjes
18.15 uur  –   einde

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Zou u zo vriendelijk willen zijn om ons uiterlijk 7 oktober a.s. te laten weten of u aanwezig zult zijn? Aanmelden kan via onderstaande button, of via: secretariaat.depzeeland@outlook.com.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden