Concert Muziekhaven - Helena Basilova

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze bijeenkomst. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. 

Graag nodigen wij u uit voor een concert van pianiste Helena Basilova – programma ‘In C’ - op 9 juli aanstaande in de historische schuurkerk van Muziekhaven aan het Papenpad 12 in Zaandam. Het programma start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt afgesloten met een hapje en een drankje. 

U maakt kennis met MuziekHaven, een plek waar musici zich kunnen terugtrekken om zich volledig aan de muziek te kunnen wijden. De locatie biedt jonge kamermusici bij uitstek de gelegenheid zich verder te ontwikkelen en zo hun persoonlijke en gezamenlijke muzikale identiteit en eenheid te ontdekken en te vormen. 

MuziekHaven is gevestigd in de historische schuurkerk aan het Papenpad in Zaandam. Samen met zijn drie verdiepingen tellende pastorie en grote tuin leent deze locatie zich uitstekend voor het creëren van een thuisbasis waar jonge musici zich in alle rust kunnen ontwikkelen en voorbereiden op de concerten op de grote podia.  De pastorie krijgt een aantal kleinere repetitieruimtes en tevens verblijfsmogelijkheden voor bezoekende musici tijdens meerdaagse repetitieperiodes. De kerk fungeert naast repetitieruimte tevens als concertzaal, heeft een uitstekende akoestiek en is geschikt als studioruimte voor opnames. De initiatiefnemers laten ons, naast een toelichting op het initiatief, op de meest passende wijze kennis maken met de uitzonderlijke akoestiek van dit houten gebouw.

Helena Basiolova is geboren in Moskou als dochter van 2 pianisten. Op vijfjarige leeftijd begon zij met pianoles en op 7-jarige leeftijd kwam zij met haar moeder naar Nederland. Haar piano-carrière nam een vlucht na de toekenning van de Debuut Serie Concert Tour in 2008. Sindsdien heeft ze in alle belangrijke concertzalen van Nederland gespeeld en vervolgens in Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Ze heeft ook een tijdje in New York gewoond om zich daar verder te ontwikkelen.

Het programma ‘ In C ’ ontstond in de winter van 2021, diep in de lockdown toen alle musici in winterslaap aan het wachten waren tot de heropening van de podia. De letter C, hoewel ook direct doet associëren met CoronaCovid-19 of the Crisistijd, staat echter ook voor het Concert, de ConcertzalenCultuur en voor het Contact dat ons door deze tijden nóg dierbaarder is geworden. 

Pianiste Helena Basilova stelde een nieuw programma samen waarin het thema vrijheid centraal staat. In de twee Fantasieën ontdoen beide componisten zich van vaste structuren en vormen, waardoor de luisteraar telkens verrast wordt door nieuwe wendingen en zijn fantasie extra wordt geprikkeld. Prokofiev’s zelden gespeelde Sonate no. 4 heeft een van de meest bevrijdende en feestelijke delen uit zijn sonates. Met dit programma, waarin alle werken staan in de toonsoort van C, vieren we dat live-concerten weer mogelijk zijn en dat we in de wondere werelden van muziek kunnen samenkomen. 

De kosten voor deze bijeenkomst worden gedragen door het departement. U kunt zich met maximaal 1 introducé aanmelden via de aanmeldbutton of per e-mail info@de-maatschappij.nl vóór vrijdag 2 juli aanstaande. Let op: er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar!

Door u aan te melden gaat u ermee akkoord dat er tijdens deze bijeenkomst foto- en filmopnamen gemaakt kunnen worden, waar u op te zien kunt zijn.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden