Chris Oomen op bezoek aan de Maas

Beste leden en belangstellenden,

Op donderdag 19 mei gaat Peter Caljé, op Sociëteit de Maas in Rotterdam, in gesprek met Chris Oomen. Een ondernemer met impact in het bedrijfsleven en ook maatschappelijk nadrukkelijk het verschil probeert te maken. 

Als kind uit een gezin met negen kinderen hadden zijn ouders het thuis niet rijk. Met het opzetten van handelshuis Optiver verdiende Chris zijn vermogen. Dat leverde hem een steevaste notering op in de Quote op, maar daar is het niet bij gebleven. Veruit de meeste bekendheid geniet Chris echter door zijn werk als directievoorzitter van DSW. Een kleinere ziektekostenverzekeraar die onder de leiding van Chris veel nadrukkelijker de toon zette in de Nederlandse zorg dan je op basis van de omvang van deze organisatie zou vermoeden. Met het steevast als eerste bekend maken van de zorgpremies van de basisverzekering maar ook met gedurfde pogingen om ziekenhuizen “in nood” te kopen zoals het Vlietlandziekenhuis in Schiedam en het Bronovo in Den Haag is hij een echte luis in de pels. Weinig bestuurders van grotere zorgverzekeraars durfden met hem in het publiek het debat aan.

Minstens zo bijzonder is zijn aankoop van het ANP. Hij kocht dit onafhankelijke persbureau over van John de Mol. Met deze aankoop beoogt hij de vrije en onafhankelijk nieuwsgaring in Nederland te garanderen. Een thema dat hem, zeker in deze tijden van overvloedige (des)informatie, zeer aan het hart gaat. Vaak is hem voor de voeten geworpen dat hij zich zijn wat dwarsige en maatschappelijk geëngageerde manier van ondernemen kan “veroorloven”. Geld helpt natuurlijk wel. Hij heeft het zelf echter liever over onafhankelijkheid en benadrukt dat hij die al van jongs af aan heeft gehad. Ook toen er nog geen geld te verdelen was. Bij DSW heeft hij zijn salaris steevast weggeschonken, daar waar het geld nodig was of beter tot zijn recht zou komen.

Kortom, wij gaan kennis maken met een “macher”. Iemand die ondernemend en maatschappelijk de status quo nog steeds challenged en daarmee veel impact had en heeft. Iemand die van geen wijken weet en een “nee” maar moeilijk kan accepteren. Maar ook iemand die vooral succesvol is door de juiste mensen om zich heen te verzamelen en te verbinden en nog lang niet klaar is met ondernemen.

Meld u snel aan via de onderstaande button!

Wanneer? 19 mei 2022 van 16:00 - 18:00 uur
Waar? Sociëteit aan de Maas, Veerdam 1, 3016 DD Rotterdam
Voorschriften? Dresscode tenue de ville

Leden kunnen zich aanmelden via de aanmeld-button. Niet-leden kunnen een mail sturen naar rotterdam@de-maatschappij.info, dan ontvang je van ons een bevestiging van aanmelding. Deelname € 20,00 p.p. over te maken naar IBAN NL54ABNA025.39.85.358 t.n.v. NMNH departement Rotterdam o.v.v. naam, datum en bijeenkomst. Bij eventuele annulering minder dan 3 dagen voor de bijeenkomst blijven de kosten van deelname verschuldigd. Aangemeld maar toch verhinderd: Graag een bericht naar 06-13998141. 

Met vriendelijke groet,

Bestuur departement Rotterdam

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden