Blockchain technologie met Lykle de Vries

Beste leden en belangstellenden,

Cryptomunten (zoals de bitcoin) zijn steeds meer aanwezig in onze levens. De een gebruikt ze ter compensatie van de rentestand, terwijl de ander er volop mee speculeert en weer een ander nog even afwacht wat we ervan kunnen verwachten. Interessant is niet alleen dat deze cryptomunten een parallelle financiële wereld creëren, maar ook dat ze mogelijk zijn dankzij een intrigerende nieuwe technologie: de blockchain. De blockchain is een onveranderlijk digitaal register dat wordt bijgehouden en gecontroleerd door het netwerk van gebruikers met hulp van geavanceerde cryptografische technologie. In deze bijeenkomst neemt expert Lykle de Vries ons mee in de wereld van bitcoins en blockchains. Daarna duiken we met een panel de Arnhemse praktijk in. Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Arnhem & Omstreken, waar we ook van harte welkom zijn! 

Expert-lezing
Op woensdag 18 april vertelt expert Lykle de Vries over  bitcoins en blockchain: wat is het, hoe werkt het en vooral wat gaan ze voor ons betekenen? De Vries werkte zowel binnen grote organisaties als in kleine startups. Hij behoort al jaren tot de digitale voorhoede van Nederland. Lykle is de bedenker van onder meer visualisatietool Twitterfountain en mee-maker van sprekersplatform Speakonomy. Sinds 2012 is Lykle samen met Ronald Mulder Thesis One, en helpt hij (grotere) organisaties nieuwe wegen vinden in de moderne netwerk- en kenniseconomie. Lykle is in hoge mate geïnteresseerd in de mogelijkheden van Bitcoin en andere cryptocurrencies, en onderzoekt we met behulp van decentrale en gedistribueerde netwerken de samenleving verder kunnen ontwikkelen.

Arnhems panel
Na zijn betoog leidt De Vries een panel waarin drie mensen ingaan op de impact van bitcoins en blockchain. Een van hen is onze gastheer Jan Ummenthum. Als directeur van Rabobank Arnhem & Omstreken kan hij meer vertellen over de kansen en bedreigingen die crypto-currencie en de bijbehorende technologie met zich meebrengen, voor de bankensector, maar ook voor medewerkers en klanten. Kees Hamster, CFO van Coöperatie VGZ, zoomt in op de betekenis ervan voor de zorgsector. Wat gaan patiënten ervan merken, en zorgverleners? Interessant is een pilot die Coöperatie VGZ onlangs in deze regio gestart is, waarbij vijftig gezinnen meedoen met een proef om de administratie in de kraamzorg te verbeteren met de nieuwe technologie. Het derde panellid is Patrick van der Meijde, als een van de initiatiefnemers van Arnhem Bitcoinstad, heeft hij eraan bijgedragen dat we bij vele winkels in de Arnhemse binnenstad met bitcoins kunnen betalen. Hoe verklaart hij dat Arnhemse winkeliers deze crypto currencie zo massaal hebben omarmd?

Programma
16.00 uur  Ontvangst
16.30 uur  Lezing Lykle de Vries
17.15 uur  Pauze
17.30 uur  Panel met
                Jan Ummenthum, directeur Rabobank Arnhem & Omstreken
                Kees Hamster, CFO Coöperatie VGZ
                Patrick van der Meijde, Arnhem Bitcoinstad
18.00 uur  Start borrel
19.00 uur  Eind programma

Wanneer en waar
Woensdag 18 april
Van 16.00-19.00 uur
Mr. D.U. Stikkerstraat 11, 6842 CW in Arnhem.

Meld je meteen aan.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden