Peter van Wingerden CEO Floating Farm

De Maatschappij ontmoet Peter van Wingerden 

Op donderdag 4 november is Peter van Wingerden, serieel Rotterdams ondernemer, te gast op Sociëteit de Maas bij “De Maatschappij” en “the Young Society”. Peter en zijn “Floating Farm” zijn inmiddels wereldnieuws en niet meer weg te denken uit het Rotterdamse straat- en stadsbeeld.

Floating Farm produceert gezond voedsel in steden, dichtbij de consument. Een op het eerste gezicht behoorlijk krankzinnig idee waarmee inmiddels op een duurzame, innovatieve, transparante manier met dierenwelzijn als top prioriteit invulling wordt gegeven aan circulair boeren in de stad en op het water. Voor de Floating Farm is het belangrijk om voedselverliezen tegen te gaan, transport van voedsel te reduceren en de kwaliteit van het voedsel te verbeteren. Breng de boerderij terug in de stad als onderdeel van een schone, leefbare en bewuste stads-transformatie: Transfarmation. Een groot deel van het dieet van de koeien bestaat uit organische reststromen afkomstig uit de stad. Zo krijgen zij bierbostel gevoerd van een aantal Rotterdamse brouwerijen, zemelen van Schiedamse molens, gras van sportvelden in de buurt (ook de Kuip) en aardappelschillen van een lokale verwerker. En dit is pas het begin!

Peter van Wingerden is een aanstekelijk optimistische ondernemer die snel van “zijn fouten” leert, goede mensen om zich heen verzamelt en de kunst verstaat van het snel uitvergroten van wat goed gaat. Een begenadigd en inspirerend spreker die zich graag laat verrassen door de vragen van zijn gehoor. En dat is precies wat wij gaan doen en waar wij u voor uitnodigen.

LEF-Prijs 2021

Recentelijk heeft Peter de LEF-prijs in ontvangst mogen nemen.  Een ondernemers prijs voor bedrijven en organisaties met onderscheidend vermogen, met pit, met een net iets andere aanpak, met visie, moet doelen en een heldere strategie om deze te realiseren.

Waarom? 

Zoals bij elke bijeenkomst van De Maatschappij Departement Rotterdam nodigen wij LEFhebbers uit vanuit de driekhoek Overheid, Onderwijs en Ondernemerschap. Wat alle De Maatschappij leden met elkaar gemeen hebben is dat we er allemaal in geloven dat morgen beter kan zijn dan vandaag en we niet bang zijn om de mouwen hiervoor op te stropen. Tijdens de bijeenkomsten staan de kernwaarden inspireren, verbinden en vernieuwen hoog in het vaandel. 

De november bijeenkomst

Wanneer? 4 november 2021 van 16:00 - 18:00

Waar? Societeit aan de Maas, Veerdam 1, 3016 DD Rotterdam

Voorschriften? Dresscode tenue de ville

Leden kunnen zich aanmelden via de aanmeld-button. Niet-leden kunnen een mail sturen naar rotterdam@de-maatschappij.info, dan ontvang je van ons een bevestiging van aanmelding. Deelname € 25,00 p.p. over te maken naar IBAN NL54ABNA025.39.85.358 t.n.v. NMNH departement Rotterdam o.v.v. naam, datum en bijeenkomst.Bij eventuele annulering minder dan 3 dagen voor de bijeenkomst blijven de kosten van deelname verschuldigd. Aangemeld maar toch verhinderd: Graag een bericht naar 06-13998141. 

Tot 4 november! 

Het bestuur van De Maatschappij departement Rotterdam 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden