De paradox van Big Data

Big data zijn alom aanwezig; bewust en onbewust maken we er allemaal gebruik van én dragen we er zelf een steentje aan bij. Ze roepen een interessante paradox op. Zo stellen big data organisaties beter in staat om te sturen en de wereld veiliger en mooier te maken. Tegelijkertijd worden big data door veel individuen als bedreigend ervaren. Op 9 november neemt big-data-expert René van der Meer, de directeur van het AnalyseCentrum dat sinds 2016 bij EIFFEL hoort, ons mee op zijn terrein. Meld je meteen aan.

De afgelopen jaren zijn we ontzettend veel data gaan produceren. En die hoeveelheid blijft maar groeien. De verwachting is dat we in 2020 44 biljoen gigabytes aan gegevens creëren. Met andere woorden: big data is here to stay! Innovatieve organisaties maken optimaal gebruik van deze data om beleid te maken, processen te verbeteren en risico’s te beheersen. Big data zijn niet alleen interessant voor commerciële doeleinden, maar juist ook om de openbare orde te handhaven of de leefbaarheid in een specifieke straat te verbeteren. Ze stellen overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven in staat om hun plannen toe te spitsen op de individuele maat; om te sturen op basis van feiten in plaats van gevoel.

Arnhem in 2027
We zijn op 9 november van harte welkom in het auditorium van EIFFEL. René van der Meer is specialist in (big) data-analyses en informatiestrategie. Als bedrijfseconoom, productontwikkelaar, merkmarketeer en zijn expertise in toepassingen rondom big & smart data voegt hij de daad bij het woord. In zijn expertlezing neemt hij ons mee in de jonge geschiedenis van big data, de verschillen tussen data en big data en de transformatie van big data naar smart data. En hij geeft een kijkje in de keuken: hoe gebruiken organisaties big data? En welke mogelijkheden zijn er nog meer? Ondertussen leggen we via vragen en stellingen actief contact met de aanwezigen: wat vind jij ervan? Welke kansen zie jij? We sluiten af met een vooruitblik: wat voorspellen de big data uit het Analysecentrum van Van der Meer over Arnhem in 2027? Hoe staat het dan met de kloof tussen arm en rijk? 

Programma
15.30 uur     Ontvangst
16.00 uur     Interactieve expertlezing René van der Meer
18.00 uur     Borrel
19.00 uur     Einde programma

Locatie
EIFFEL Arnhem
Meander 1061
6825 MJ Arnhem

We kijken uit naar je komst op 9 november en zijn benieuwd hoe jij en jouw organisatie omgaan met big data…!

Hartelijke groeten,

Het bestuur van De Maatschappij, departement Arnhem
Tonita, Wim, Liesbeth, Constantijn en Pim-André

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden