Bezoek aan Molen De Paauw

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek op donderdag 6 december van 12.00 tot 14.00 uur aan Molen De Paauw, Nauerna 43 te (1566 PD) Assendelft.

Op 7 september jl. werd De Paauw feestelijk heropend door Pieter van Vollenhoven. De oorspronkelijke uit 1669 daterende oliemolen met molenaarswoning werd de afgelopen jaren in opdracht van de Stichting Zaanse Pakhuizen prachtig gerestaureerd door onze Zaanse houtbouwspecialist Bart Nieuwenhuis.

De molen is nu in gebruik als ‘hennepklopper'. De hennep wordt afgenomen van de firma HempFlax, die de vezels zelf gebruikt voor tal van industriële toepassingen van auto-onderdelen tot meubels en herbruikbare bekers. In de voormalige molenschuur komt een dependance van het Hash Marihuana & Hemp Museum en gaat de ruimte verhuurd worden aan bedrijven.
Naast een rondleiding door de molen en een introductie over de geschiedenis ervan vertelt Mark Reinders, CEO van HempFlax, over de vele industriële toepassingsmogelijkheden van hennep, en Gerbrand Korevaar van het Hash Marihuana & Hemp Museum over alle overige gebruiksmogelijkheden. 

De kosten voor deze niet te missen geestverruimende bijeenkomst bedragen € 20,- per persoon bij binnenkomst te voldoen (er kan gepind worden).
U kunt zich aanmelden via de aanmeldbutton in deze uitnodiging of via de website van De Maatschappij (www.de-maatschappij.nl) vóór 3 december a.s. 

Indien u zelf aan deze uitnodiging geen gevolg kunt geven, kunt u deze uiteraard geven aan belangstellenden binnen uw bedrijf. Mocht u na uw opgave alsnog verhinderd zijn dan verzoeken wij u ons daarvan tijdig in kennis te stellen. Bij een niet-tijdige afmelding, minimaal twee dagen voor de lunchbijeenkomst, zijn wij helaas genoodzaakt u een bedrag ad € 20,- in rekening te brengen.
 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden