Bezoek aan het Rembrandthuis

Met veel genoegen nodigen wij je uit voor een rondleiding met aansluitende borrel op 30 januari 2020, van 18:00 tot 20:00 uur in het Rembrandthuis in Amsterdam.

In Museum Het Rembrandthuis wordt het verhaal verteld van een van de meest bekende Amsterdammers, de veelzijdige Rembrandt van Rijn. Natuurlijk bekend als kunstenaar, maker van tientallen zelfportretten, intrigerende tronies en meeslepende historiestukken. Maar Rembrandt was veel meer dan alleen een getalenteerd schilder, etser en tekenaar. In het museum leer je Rembrandt ook als mens, leermeester, verzamelaar, ondernemer en als Amsterdammer kennen. In het monumentale pand aan de Jodenbreestraat heeft Rembrandt bijna twintig jaar lang gewoond en zijn meesterwerken gemaakt. Sinds ruim 100 jaar is het gebouw officieel een museum en is het interieur teruggebracht tot zijn oorspronkelijke uitstraling. 

Na het welkomstwoord en -drankje dat vanaf 18 uur wordt aangeboden, wordt ons een rondleiding in 2 groepen door het museum gegeven. Na de rondgang is er natuurlijk nog tijd om even een borrel te drinken vergezeld van wat koude snacks.

Introducees zijn welkom. Meld je snel aan, zodat wij de groepsgrootte kunnen doorgeven aan het Rembrandthuis!

Locatie: Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4 in Amsterdam.
Datum: Donderdag 30 januari inloop vanaf 18.00 - einde 20.00 uur.
Bijdrage: € 15,00 ter plaatse cash te voldoen bij de penningmeester.
Aanmelden kan via de website.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden