Bezoek aan ‘Castrum Peregrini’

Vorige week donderdag hebben we ons kunnen vergapen aan een van de hobby’s van de voormalige Russische heersers op de tentoonstelling  ‘Romanovs in de ban van de ridders’.
Samen met de departementen Zaandstad-Waterland, Haarlem en Meer en Gooi wisten zo’n 60 mensen de weg naar de Hermitage te vinden, waar we na een zeer warm welkom exclusief het museum in konden en na afloop werden getrakteerd op een uitstekende borrel(hap).

Ons volgende evenement is al weer op komst: we worden donderdag 23 september a.s. ontvangen in ‘Castrum Peregrini’ (Burcht van de pelgrim).
Deze in 1957 opgerichte culturele stichting is gevestigd in een pand op de hoek Herengracht en Beulingstraat. Medio 2019 is de naam van de stichting veranderd in Stichting Herengracht 401, afgekort tot H401. Uit onderzoek was namelijk gebleken dat in de kring van de naamgever van Castrum Peregrini, de Duitse dichter Wolfgang Frommel, seksueel misbruik had plaatsgevonden.

Jullie zijn om 17.30 uur welkom op Herengracht 401 (ingang Beulingstraat).

Ook Annet Mooij, schrijfster van de biografie (2018) over kunstenares Gisèle van Waterschoot van der Gracht (1912- 2013) die in 1940 haar intrek in het pand nam, zal aanwezig zijn en geeft een korte inleiding over haar boek, terwijl daarvan een gesigneerd exemplaar kan worden gekocht. Haar schitterende boek was genomineerd voor de libris geschiedenisprijs 2019.

Aanmelden via de website, introducees zijn ook welkom. Wees snel want er zijn maximaal 25 plaatsen beschikbaar.
De eigen bijdrage is € 17,50. Na afloop wordt er uiteraard een drankje geschonken.

Tot de 23e!

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden