“Bankieren voor Maatschappelijke organisaties”

Graag nodigen wij u uit voor een interessante lezing door Otto Beelaerts van Emmichoven

Otto Beelaerts van Emmichoven heeft na zijn studie Bedrijfsrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden functies bij diverse banken doorlopen op het gebied van private banking. In zijn huidige functie van Directeur Instituten & Charitas binnen ABN AMRO MeesPierson combineert hij zijn ruime ervaring als bestuurder van stichtingen en verenigingen met zijn diepgaande expertise op het gebied van financiële advisering en good governance.


Otto Beelaerts van Emmichoven

Otto Beelaerts neemt ons mee in de wereld van beheren van Vermogen bij Maatschappelijke organisaties en wat daarmee samenhangt.

Recent heeft hij zich geërgerd aan de berichtgeving rondom Joop van der Ende.

Is er inderdaad sprake van benadeling van de belastingbetaler en wordt alleen het zakelijke eigenbelang gediend?

De bestuurder van een maatschappelijke organisatie vervult een bijzondere taak in een bijzondere omgeving. Goed bestuur, openheid van zaken en een optimaal beheer van het vermogen zijn onderwerpen die de aandacht vragen. Hoe bescherm je het vermogen en voldoe je aan de missie om dat vermogen in te zetten voor het maatschappelijke doel?

Segmenten bij Maatschappelijke organisaties zijn bijvoorbeeld vermogensfondsen, religieuze instellingen, fondswervende instellingen en branche- of belangenorganisaties. Otto Beelaerts is bij ABN AMRO MeesPierson verantwoordelijk voor deze segmenten.

De Maatschappij Drechtsteden nodigt u en uw kennissen/relaties daarom van harte uit te komen naar de bijeenkomst op woensdag 11 april in het ROC DaVinci te Dordrecht.

Datum: woensdag 11 april 2018
Tijd: 12.00 - 14.00 uur

Kosten: lunch met twee consumpties € 17,50 (knipkaart of contant)

Locatie
Da Vinci College, Grand Café Bellissimo 
Leerparkpromenade 100
3000 BA Dordrecht

Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn, meldt u zich dan s.v.p. op tijd af, vóór 6 april a.s., door in te loggen op de website of via info@de-maatschappij.nl

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur De Maatschappij Drechtsteden,

Nelleke Smits en Willem Peek
programma-commissarissen

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden