Aan Tafel Bij… prof.dr. Marcel Levi, voorzitter NWO en hoogleraar UvA *Let op, alleen nog ledenaanmelding*


**Alleen leden kunnen nog aanmelden per mail. Stuur een mail naar info@de-maatschappij.nl voor aanmelding**

Arts, wetenschapper en gezegend met vele nevenfuncties: je vraagt je af waar Marcel Levi de tijd vandaan haalt.
Hoe combineert hij zijn werk als voorzitter van NWO, hoogleraar geneeskunde, internist en columnist? Zeker is: het gaat altijd om het welzijn van de medemens. Levi wordt dan ook getipt voor een ministerschap. Wat zou hij doen in die rol? Prangende vragen vullen de lijst: hoe kunnen we in de toekomst pandemieën voorkomen en beter aanpakken? Maar ook vragen over tandenpoetsen, medische mythes, de waarheid van het riool, het gevaar van oortjes en champagnekurken, Haagse soapseries, maandagse operaties, het raadsel van de geeuw, bore-outs en nog veel meer.  

Wat we zeker willen weten: wat zijn de grote uitdagingen voor de gezondheidszorg in de komende jaren? Hoe ziet hij de rol van NWO in het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek? Wat vindt hij van de samenwerking tussen wetenschap, politiek en media in Nederland? Maar ook: hoe moet het verder met de vervuiling door Tata? Als voorzitter van de Expertgroep IJmond heeft Levi ook daar een mening over. Een uurtje met Levi aan tafel zal niet genoeg zijn om alles te bespreken, maar we gaan het proberen. Donderdag 18 april. Heel toepasselijk in het voormalig geneeskundig practicum. Schrijf je snel in. Slechts 60 plekken. 

Unieke plek waar dit interview zal plaatsvinden: 
Generator Amsterdam: het oude en prachtig gerestaureerde laboratorium voor de gezondheidsleer

Programma 

18.00 borrel
18.30 start interview door Floris Kappelle 
19.30 vervolg borrel

Generator Amsterdam
Mauritskade 57, 1092 AD Amsterdam
Ingang Oosterpark

Mogelijkheid parkeren: in de Generator parkeergarage: kosten 15 euro, graag kenteken van auto doorgeven info@designmix.nl
of naast het hotel bij het Oosterpark (betaald parkeren)
Openbaar vervoer: Halte Alexanderplein.

Voor deze bijeenkomst vragen we een eigen bijdrage van € 10,00 die je bij binnenkomst voldoet. Introducés zijn meer dan welkom en betalen € 17,50.

 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden