Aan Tafel Bij… met Wilfred Mohr, Ambassadeur in Mexico en Belize

Wilfred Mohr, Ambassadeur in Mexico en Belize:
“Waar staat Nederland in deze tijden van crisis?”

Turbulente tijden, geopolitieke spanningen… een diplomaat heeft er elke dag mee te maken. De  Russische invasie in Oekraïne heeft de internationale verhoudingen op scherp gezet. Daarnaast werkt de nasleep van de Covid pandemie hevig door in de wereldeconomie. De globalisering wordt op de proef gesteld. Energie- en voedselprijzen stijgen. De inflatie is terug en de rente stijgt. Waar staat Nederland in al deze gebeurtenissen? Diplomaat Wilfred Mohr praat ons bij.

Ondertussen zit Mohr als ambassadeur in Mexico, een opkomende economie, lid van de OESO, met veel marktkansen maar ook de nodige uitdagingen op het gebied van mensenrechten en veiligheid. Wat voor rol speelt de Nederlandse ambassade en specifiek de ambassadeur in het vormgeven van de bilaterale relatie? Wat is de impact van het reizende bestaan op het persoonlijke leven van een diplomaat en zijn gezin? Hoe hou je dat vol?

Bedrijfseconoom Wilfred Mohr (1985, Groningen) trad in 1986 in dienst bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zat in Oslo, Jakarta, werkte voor de directie Azië en Oceanië en had verschillende functies op het departement en bij de Exportbevorderingsdienst. Daarna was hij Consul Generaal in Hong Kong  en Macau, Inspecteur en sinds 2020 is hij Ambassadeur in Mexico en Belize.

Op donderdag 7 juli is Ambassadeur Mohr te gast in de talkshow Aan Tafel Bij…. De Maatschappij gepresenteerd door Floris Kappelle.

Programma:
18:00 uur               Inloop en een drankje 
18:45 uur               Floris Kappelle interviewt Wilfred Mohr
19:30 uur               Borrel
20:30 uur               Einde

Aanmelden via de website.
Locatie: Grand Cafe De Tropen, Linnaeusstraat 2c in Amsterdam.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden