Aan Tafel Bij... Floris Kappelle en Harm Ede Botje, onderzoeksjournalist

Journalist Harm Botje begon zijn journalistieke carrière bij de radio. Als verslaggever bij het Radio 1 Journaal en als redacteur bij de redactie van onderzoekprogramma Argos. In 1998 stapte hij over naar Vrij Nederland, waar hij meer dan twintig jaar redacteur was.
Hij deed verslag van oorlogen en conflicten, maar schreef ook onderzoeksjournalistieke verhalen. De laatste jaren schreef hij veel over klimaatverandering en energietransitie.

Door de voortdurende verliezen bij Vrij Nederland besloot de uitgever vorig jaar om de volledige schrijvende redactie te ontslaan, ook Botje. Sindsdien schrijft hij voor Het Parool en Follow The Money. Voor Atlas Contact is hij met collega Mischa Cohen bezig met een boek over de politieke opkomst van Thierry Baudet.
Met Botje praten we over een leven in de media, over de enorme veranderingen in dat vak en hoe hij de toekomst van de serieuze journalistiek voor zich ziet. Zijn we getuige van een steeds verder eroderende beroepsgroep, of is de journalistiek door de opkomst van nieuwe platforms als Follow The Money en De Correspondent, en sterke onderzoeksredacties in Hilversum en bij de grote dagbladen juist springlevend?

Donderdag 13 februari gaat Harm ons inlichten over de stand van zaken.

Programma:
18:00 uur    Inloop, registratie en een drankje in De Tropen café en restaurant
18:30 uur    Floris Kappelle interviewt Harm Botje
19:15 uur    Vervolg borrel in De Tropen
20:15 uur    Einde

Aanmelden kan via de aanmeldbutton op deze pagina.
Voor deze bijeenkomst vragen we een eigen bijdrage van € 15,00, te voldoen bij binnenkomst in het KIT aan de bar van café De Tropen. Introducés betalen eenzelfde bedrag.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden