Aan Tafel Bij… De Maatschappij Amsterdam

Tjeerd Anema, directeur Land Life Company:

“Miljoenen bomen planten… impact die je ziet”

Van olie en chemie naar bomen planten. Een loopbaan kan raar lopen. Zo ook die van Tjeerd Anema (Bedrijfseconomie, Erasmus Universiteit). Na de Koninklijke Marine begon hij in ‘93 bij Shell in het financiële management (Singapore, Londen, Kaapstad, Melbourne). Sinds 2015 weer terug in NL en nu geland bij Land Life Company (LLC), een scale-up gevestigd in het KIT.

LLC is een door technologie gedreven bedrijf dat op een schaalbare manier bomen plant. Hiermee bieden zij organisaties een duurzame en transparante manier om klimaatdoelen te bereiken en CO2 uitstoot te compenseren door natuur te herstellen. Anema: “Onze missie is 2 miljard hectare aangetast land wereldwijd helpen herstellen. Hoe? Door bij het planten van de bomen onder andere gebruik te maken van data en technologie.” Door bomen te planten op plekken waar dit hard nodig is, zorgt LLC voor herstel van ecosystemen, meer biodiversiteit en sociale en economische voordelen voor lokale gemeenschappen. Het is de impact die je ziet.

In 2020 heeft LLC 1.5 miljoen bomen geplant in o.a. Spanje, Australië en de Verenigde Staten. Anema: “Dit jaar verwachten we ruim 4 miljoen bomen te planten en breiden wij uit naar IJsland, Canada en Ghana. Het planten van bomen is één van de meest kostenefficiënte manieren om CO2 op te vangen.” Is dit dé oplossing voor klimaatverandering?
Antwoord op deze vraag en meer: donderdag 7 oktober a.s. met Tjeerd Anema als gast Aan Tafel Bij… Floris Kappelle om 18.00 uur in Café De Tropen in het KIT.

Programma:
18:00 uur    Inloop, registratie en een drankje in De Tropen café en restaurant
18:30 uur    Floris Kappelle interviewt Tjeerd Anema
19:15 uur    Vervolg borrel in De Tropen
20:15 uur    Einde

Meld je snel aan via de website.
Voor deze bijeenkomst vragen we een eigen bijdrage van € 17,50, die je bij binnenkomst in het KIT aan de bar van café De Tropen kunt voldoen. Introducés betalen eenzelfde bedrag.

Met vriendelijke groet en tot 7 oktober!

Aanwezige introducees 25

Tjeerd Anema

Land Life Company

Willem van den Berg

Antoinette van den Berg

The lady in blu

Juliaan Bol

Bolding

Inge le Cointre


Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden