Breda als the place to be voor de gaming industry!

 

In 2020 werd er in Nederland ongeveer € 1 miljard uitgegeven aan games, bijna het dubbele van 2015. Het gaat dan niet alleen om games die worden gespeeld op consoles zoals de PlayStation of Xbox, maar ook games op tablets en smartphones. Logischerwijs is ook het aantal ‘gamers’ gestegen, niet in de laatste plaats onder invloed van de corona-pandemie, die leidde tot een omzetstijging van 20%. Behalve als entertainment vervullen games ook andere functies, zoals “applied games” die worden ingezet op scholen, bij trainingen of in de zorg.

Kortom, gaming is niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

We nodigen u van harte uit voor onze bijeenkomst op donderdag 8 december a.s. bij Qub3z op het Breepark in Breda, voor een bijeenkomst die in het teken staat van gaming, georganiseerd in samenwerking met de stichting Breda Game City. Een aantal sprekers neemt ons mee in de wereld van games en alle aspecten daarvan die onze bijzondere aandacht verdienen.

Matthijs van der Laar, voorzitter Breda Game City. Matthijs verzorgt een korte introductie over de game industrie en Breda Game City. Daarna besteedt hij aandacht aan de volgende vragen: wat houdt de industrie in?, welke facetten zijn er?, waar is Breda goed in en waarom?

Ard Bonewald, Manager and Lecturer Game Design & Pro bij BUas. Ard vertelt ons over de Games opleiding aan BUas en de unieke kenmerken van deze opleiding, zowel landelijk als internationaal.

René Otto, advocaat bij Van Iersel Luchtman. René is lid van het brancheteam gaming bij het advocatenkantoor van Van Iersel Luchtman in Breda. Hij zal ons meer vertellen over de Nederlandse gaming industrie waarbij hij ons wil inspireren met de uitdagingen en kansen van deze industrie die wij Nederland hebben.

Max van Kuipers, bestuurslid bij Dynasty Esports en bij de Stichting Gezond Gamen. Max vertelt ons over e-sports in het algemeen, hoe e-sports er in Nederland uit ziet en wat de organisaties waar hij bij betrokken is concreet doen om e-sports in Breda te laten groeien.

Vervolgens sluiten we 2022 gezamenlijk af met een gezellige borrel met happen. De Maatschappij West-Brabant neemt de eerste 2 drankjes voor haar rekening.

Programma:

16.00u ontvangst met koffie/thee
16.30u-17.45u sprekers en discussie
17.45u-19.00u borrel en nadere kennismaking

Het bestuur hoopt u in groten getale te mogen verwelkomen op deze bijzondere, laatste bijeenkomst van 2022. Mocht u verhinderd zijn, dan zien we u in 2023 graag weer terug op een van onze bijeenkomsten.

Kosten: € 15,00 p.p.
Locatie: Breepark, Bavelseparklaan Breda (gratis parkeren)

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden