Departement Zaanstreek-Waterland

De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel, kortweg De Maatschappij, is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen. Van zzp’er tot wethouder, van directeur tot docent. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek en inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Ook nemen we initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. Onze vereniging bestaat inmiddels meer dan 240 jaar en heeft ruim 2500 leden in 25 lokale departementen.

Het departement Zaanstreek-Waterland bestaat sinds 2004. De geschiedenis van het departement gaat echter terug tot 11 mei 1900. De drijvende kracht bij deze oprichting was de heer J.A. Laan. Deze actieve Wormerveerse industrieel trachtte door het nemen van allerlei initiatieven de welvaart in de Zaanstreek te vergroten. Het departement Waterland is van jongere datum. Het samengaan van beide departementen maakt het mogelijk de oude, maar nog steeds actuele doelstelling van De Maatschappij in de regio met groot elan na te streven. Namelijk het bevorderen van het economische leven, zowel landelijk, regionaal en lokaal.

Het departement Zaanstreek-Waterland telt circa 135 leden. Minimaal 7 maal per jaar wordt er een bijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomsten vinden op wisselende inspirerende locaties plaats. Bekende sprekers van de laatste jaren waren onder meer Klaas Knot, de president van de Nederlandsche Bank en Anders Moberg, CEO van AHOLD. Ook het jaarlijkse golftoernooi op derde Pinksterdag begint een goede traditie te worden.

Het departement werkt op verschillende terreinen samen met de regionale netwerken. Door deze samenwerkingsverbanden wordt gebruik gemaakt van de kracht en de kennis die aanwezig is in de regio. 

Kennismaken met De Maatschappij? Kom eens langs op een bijeenkomst.

Leden van De Maatschappij Zaanstreek-Waterland zijn ook van harte welkom bij de 24 overige departementen. Zo kun je regionaal betrokken zijn én door het gehele land netwerken.

Graag tot ziens!

Departementaal Bestuur


Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden