Pierre van Voorst

Pierre heeft veel ervaring in het oplossen van geschillen binnen en rondom ondernemingen. Zo regelde hij tot volle tevredenheid van zijn cliënten onder meer aandeelhoudersgeschillen, aansprakelijkheid van bestuurders, ontslag van statutair bestuurders, geschillen met banken en geschillen na overnames. Ondernemers weten hem ook te vinden om te adviseren over het voorkomen van potentiële conflicten.

Pierre heeft daarnaast zeer ruime ervaring met de afwikkeling van faillissementen, waaronder Kraamzorg Nederland B.V. (een landelijke kraamzorgorganisatie met 35 vestigingen en 800 werknemers), Andalucia Projects B.V. (aanvankelijk een project van Bouwfonds, later SNS Property Fund), en Etam Groep (toen marktleider op het gebied van damesmode met 220 winkels). Regionaal bekende faillissementen waarbij Pierre betrokken was, zijn wildwaterbaan Dutch Water Dreams en Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Deze ervaringen hebben hem veel inzicht gegeven in ondernemingen en hem geleerd om effectief te opereren in crisissituaties. Ondernemers herkennen dat en profiteren daarvan bij het oplossen van hun problemen.

Pierre studeerde in 1992 af in het Nederlands recht (bedrijfsrecht) aan de Universiteit Leiden. Daarna rondde hij drie specialisatieopleidingen af: Ondernemings- en vennootschapsrecht (Grotius), Insolventierecht (Grotius) en Financiële Economie voor Curatoren (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Aangemeld voor evenementen

 • Bezoek Ambassade van Nieuw-Zeeland / 24 januari 2024

  Departement 's-Gravenhage
 • Koloniaal Erfgoed

  Departement 's-Gravenhage
 • Uitnodiging voor lezing “Berichten uit de stille stad en lessen geleerd van COVID, door dr. Katja Rusinovic”

  Departement 's-Gravenhage
 • De zandmotor aanjager van innovatief kustonderhoud

  Departement 's-Gravenhage
 • Save the date "Bezoek Ambassade van Estland"

  Departement 's-Gravenhage

Geschreven artikelen

Dit lid heeft nog geen artikelen geplaatst.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden