“Wanneer Duitsland hoest, is Nederland verkouden”

Dit is een van de spreekwoorden die in het Duits-Nederlandse netwerk vaker te horen is. De economische afhankelijkheid is duidelijk: in 2015 bedroeg de export naar Duitsland 98.6 miljard Euro; de import vanuit Duitsland 64.9 miljard Euro. Mede deze cijfers stijgt ook de populariteit van Duitsland in Nederland. Het koningspaar bezoekt élk jaar een gebied van Duitsland en neemt een hele reeks aan bedrijven mee om de bilaterale handel te stimuleren. En ook in Duitsland is men helemaal weg van Máxima (en Willem-Alexander).

De vraag is: waarom bestaan deze banden niet al sinds in de afgelopen decennia? In deze lezing maken wij een kleine uitstap naar de Duits-Nederlandse samenwerking, culturele verschillen en waarom wij nog meer moeten doen om elkaar te begrijpen.

Tijdens de lunchbijeenkomst van departement Zaanstreek-Waterland was Anke Rosemann donderdag 2 maart 2017 te gast. De lunchbijeenkomst werd gehouden bij Duijn Bloem Voss Advocaten in Zaandam.

Anke Rosemann is eigenares van GermanyConnect en begeleidt Duitse en Nederlandse bedrijven, organisaties en (lokale) overheden bij hun grensoverschrijdende activiteiten. Door haar Duitse nationaliteit en haar Nederlandse studie- en werkervaring kan ze de omslag tussen de culturen zonder beperking maken. Met haar persoonlijkheid opent zij de deuren tot strategische samenwerkingspartners om een win-win situatie te creëren. Hierbij gaat ze analytisch en strategisch voor om de juiste mensen met elkaar in contact te brengen. Dit doet ze niet alleen op individueel bedrijfsniveau, maar organiseert o.a. ook handelsdelegaties, workshops en Business Meetings

Departement Zaanstreek-Waterland


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden