Verslag bijeenkomst Poelenburg

Op 17 mei werden wij gastvrij ontvangen in de Sultan Ahmet Moskee voor een lunchbijeenkomst over het actieplan Poelenburg/Peldersveld.
Na een opening op kousenvoeten door onze voorzitter Guido Voss, nam programmamanager Rémy Justus de aanwezigen mee in het verhaal. Over hoe het begon met de beroemde treitervlogger, naar hoe de wijk er voor staat, wat er aan wordt gedaan en wat gemeente, wijkteams, scholen en corporaties onderweg tegenkomen.

Een helaas bekend en ontluisterend verhaal over armoede, taalachterstand en opvoedproblemen. Waaruit nog maar weer bleek hoe aantrekkelijk het pad naar de criminaliteit is, hoe vaders en moeders wel het beste voor hebben met hun kinderen, en hoe lastig is de negatieve spiraal te doorbreken wanneer de groepsdruk zo groot is.

Rémy Justus’ verhaal werd ondersteund door de persoonlijke verhalen van de voorzitter van het bestuur van de moskee,  Ahmed Ozturk.
Bregje van Leeuwen van het sociaal wijkteam vertelde over de ervaring met het oproepen en activeren van de mensen die al heel lang in de bijstand zitten. En jongerenwerker Aziz Benasskar liet aanwezigen zelf ervaren hoe groepsdruk werkt en vertelde bevlogen over zijn contacten met de jongeren en wat hij ziet gebeuren.

Het was een indrukwekkende bijeenkomst. Aanwezigen Maatschappijleden werden uitgedaagd een steentje bij te dragen voor deze jongeren en Aziz vertrok met een hand vol visitekaartjes.

Tot slot was er voor de liefhebbers nog een boeiende rondleiding door de Moskee die op dat moment volop in gebruik was.
 

Departement Zaanstreek-Waterland


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden