Terugblik 2019 De Maatschappij departement Amsterdam

Achter ons ligt overwegend een erg mooi jaar. Binnen ons departement werden interessante en gezellige evenementen georganiseerd, het bestuur is uitgebreid en het KIT werd nog meer ons ‘honk’.

Maar het succes van een club zoals de onze wordt vooral veroorzaakt door inbreng van onze leden, door jullie! Daarom zijn wij erg blij met de opkomst bij de evenementen die telkens goed was. Dankjewel daarvoor en laten we dit in 2020 met dezelfde energie voortzetten. Een ander speerpunt voor 2020 is uitbreiding van het aantal leden. Daar hebben we jullie ook bij nodig! 

In 2019 organiseerden we maar liefst 20 evenementen… 

In het eerste kwartaal was er na de Nieuwjaarsborrel een gecombineerd evenement met departement Zaandam met een bezoek aan het Justitieel Complex Zaanstad. Verder een reguliere donderdagborrel en ons eerste bezoek aan Hotelschool The Hague Amsterdam dat werd opgeluisterd door een heerlijk diner, aldaar verzorgd door de bevlogen studenten.

Kwartaal twee startte met een uitgebreide rondleiding door het KIT, onder leiding van directeur Mark Schneiders. In het huis met de hoofden aan de Keizersgracht waren we te gast bij de Embassy of the Free Mind. Een maand later luisterden we ademloos naar Bert Koopman. Hij nam ons tijdens een lezing mee in de competentiestrijd binnen het Concertgebouworkest. In juni verzamelden we bij Hotel Jakarta, waar manager Nico Evers ons dit bijzondere en duurzame hotel van top tot teen heeft laten zien. Op 20 juni heeft voorzitter Evert van den Hout ons het historisch en cultureel erfgoed van onze mooie vereniging vanaf het jaar van oprichting 1777 gepresenteerd.

Tijdens de jaarlijkse quiz tijdens een rondvaart door Amsterdam was de hemel knalblauw, volle bak aan boord. Na de Zomerborrel op het KIT tijd voor het zomerreces. Om in augustus te gast te zijn bij de enthousiaste de gastvrije Babet van Lier en haar Schelpenmuseum. September en oktober stonden in het teken van de advocatuur en rechtspraak met bezoeken aan ’s werelds grootste advocatenkantoor Baker&McKenzie en het Gerechtshof Amsterdam met een prachtige toelichting van Mr. Akkaya.

In november hadden we een gezellige borrel met Japanse happen bij kunstgalerie Kyas Art Salon. Op 12 december sloten we het jaar af met wederom een heerlijk (kerst)diner in Hotelschool The Hague Amsterdam.

Bijna overbodig om te vermelden dat vrijwel elk evenement gecombineerd werd met een gezellige borrel. 

Een speciale vermelding voor de talkshow reeks Aan Tafel Bij… Floris Kappelle ontving weer markante gasten en voelde hen op zijn kenmerkende wijze goed voorbereid en vol interesse en humor aan de tand. Dit jaar waren dat Hans Luijcks, Phil Yisrael, Pieter de Vries en Adriana Esmeijer.

Wij wensen jullie allemaal een gezond en gezellig 2020 en zien jullie graag op 16 januari 2020 op de Nieuwjaarsborrel om 18.00 uur in het KIT. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van €15,00.

Evert van den Hout, Edo Kuiper, Yasmijn Tan en Guido Kroos.

Foto’s : Yasmijn Tan
    

    

    

Departement Amsterdam


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden