Nathalie Soetens is bestuurslid bij het departement Amsterdam

Vanaf 2019 maakt Nathalie deel uit van het dagelijks bestuur van De Maatschappij, het departement Amsterdam. Nathalie is een ondernemer pur sang. Naast haar intrede in het bestuur heeft zij een eigen bedrijf, ‘Designmix’. Als grafisch vormgeefster verzorgt zij totaalconcepten en blaast ze persoonlijke verhalen leven in door ze visueel te maken. Haar passie en energie kan ze kwijt in beide rollen: anderen inspireren en iets meegeven.

De Maatschappij telt 24 departementen. Als lid kun je daar maximaal gebruik van maken door je aan te sluiten bij meerdere departementen. Elk departement heeft een eigen bestuur en biedt een eigen programma. Wat maakt het departement Amsterdam zo bijzonder? ”Wij zijn best wel eigenzinnig. Het is een bijzondere groep mensen, Amsterdam is best wel gemêleerd. Het zijn oude en jonge mensen door elkaar heen. In ons bestuur zit een advocaat, een aanbestedingsspecialist en een eigenaar van bedrijf in design meubelen”, aldus Nathalie Soetens. “We hebben een gemeenschappelijk doel en dat is elkaar inspireren. Dat doen we door evenementen te organiseren waar je over geschiedenis kunt vertellen. Of we gaan naar hele unieke plekken in de stad waar een directeur of een werknemer iets vertelt over het bedrijf.”

Interessante bedrijfsbezoeken
Het departement Amsterdam organiseert met regelmaat bedrijfsbezoeken waarbij ook wordt ingehaakt op specifieke thema’s. Blockchain is een voorbeeld van zo’n thema. Nathalie: “We werden uitgenodigd door The New Fork, die zich op een hi-tech locatie bevindt, het Science Park. We kregen een betoog over blockchain in de voedingsindustrie. Dat was heel interessant, ook omdat er kritische vragen uit de zaal kwamen. Ook bezoeken we broedplekken, zoals CONTACT. Hier ontmoeten ondernemers uit de creatieve sector elkaar. Het is leuk om te zien dat de leden in contact komen met de mensen die hun passie uitvoeren.”

Met regelmaat wordt ’Aan tafel bij …’ georganiseerd waarbij Floris Kappelle, een glamour schrijver die in gesprek gaat met o.a. de Nederlandse ambassadeur in Mexico, Wilfred Mohr of met Ivo Niehe.

Waarom lid worden?
Nathalie: “Uit je comfort-zone komen en de verbinding zoeken met mensen van andere disciplines, andere interesses, elkaar inspireren en kennis delen maakt het lidmaatschap interessant. Onze inhoud is vrij dynamisch. Doordat je op andere plekken komt, krijg je ook andere gesprekken. ”

Hartelijk dank aan Nathalie Soetens, bestuurslid van de Maatschappij en eigenaar van Designmix voor dit interview.

Landelijk Bureau


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden