Koning Willem I Prijs uitreiking

De toekomst van succes!

Was het thema van uitreiking van de tweejaarlijkse KW1 awards in Nijmegen, Green Capital of Europe in 2018.

Op 28 mei 2018 vond de feestelijke uitreiking plaats van de Koning Willem 1 Prijs en de Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Deze avond werd de loper van de Stadsschouwburg van Nijmegen uitgerold voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

De ontvangst was, als verwacht, heel ‘green’ zoals de Bloesembar met allerlei creatieve en zeer verantwoorde drankjes. Hier werd de smaak van wilde bloemen, bladeren en zaden tot feestelijke dranken gemixt met fantasievolle creaties als Pinewood G&T, Hana Chikyu en Rhosin.

In een spectaculair voorprogramma reflecteerde ondernemer Duncan Stutterheim (voormalig eigenaar van evenementenorganisatie ID&T) op de toekomst van succes. Een bevlogen betoog met prachtige voorbeelden hoe succesvol en duurzaam ondernemerschap prima samengaan in deze aldoor veranderende wereld.

Bijzonder vermakelijk, vertederend, soms ook confronterend, was een filmcollage van basisschoolleerlingen van 5 tot 11 jaar die hún onbevangen visie gaven op succes. Duurzaamheidsdenker Klaas van Egmond schetste een beeld van toekomstbestendig ondernemerschap, met cabaretière Carolien Borgers als side-kick

De avond werd deskundig begeleid door Marcia Luyten, Nederlands econome, journaliste en televisiepresentatrice (Buitenhof).

De negen finalisten werden kort geïntroduceerd en, na een wervelend optreden van Sabrina Starke met een knappe vertolking van Nina Simone, werden de prijzen bekend gemaakt door staatssecretaris Mona Keijzer en de voorzitter van de Koning Willem I Stichting en President van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot.

De CEO’s van de ondernemingen die om de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap streden, vertelden waar zij het meest trots op zijn. Leuk detail: ook hun kinderen gaven in een video hun mening over (het werk van) de vaders. De Duurzaamheidsplaquette kwam in handen van Eosta B.V.voor hun biologische groenten en fruit van hoge kwaliteit, vele initiatieven op gezondheid, milieu en verantwoorde arbeidsomstandigheden en stimuleren bewustwording consument.

Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V., een Fries aannemingsbedrijf, heeft de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB gewonnen. Dit bouwbedrijf staat garant voor meer dan 110 jaar bouwervaring. Vanuit twee vestigingen - Bolsward en Dokkum – richt de onderneming zich met name op projecten in de drie noordelijke provincies.

De KW1 award voor het grootbedrijf werd uitgerekt aan AFAS Software waar innovatie in het hart zit, dat uitblinkt in moderne, onconventionele omgang met medewerkers en stakeholders, en dat bijdraagt aan een gebied dat in de toekomst verschil gaat maken.

Na afloop werd er op het podium stevig genetwerkt, waar de dames en heren (met hun blauwe herkenningsteken) van De Maatschappij weer volop aan deelnamen. Alle uitgeserveerde gerechtjes stonden in het teken van successen van eigen bodem en lokale boeren met duurzame, en smakelijke(!) ingrediënten. Vooral de gerookte uienkroketjes, oesterzwambitterballen met een mayonaise van koffie en hazelnoot en de ravioli van koolrabi vonden gretig aftrek.

De Maatschappij feliciteert uiteraard de 3 fantastische en trotse winnaars!

Astrid Camp
Landelijk Bestuur
29 mei 2018

Astrid Camp bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden