Jaimi van Essen voorzitter departement Twente van De Maatschappij

Op 18 mei 2020 heeft Trudy Vos de voorzittershamer van het departement Twente van De Maatschappij voor Handel en Nijverheid overgedragen aan Jaimi van Essen (28), wethouder in de gemeente Losser. Met deze overdracht wordt het stokje overgedragen aan een vertegenwoordiging van jonge professionals die zich willen inzetten voor Twente. Van Essen: ‘Het is voor mij een eer om voorzitter te worden van dit mooie netwerk. Samen met de leden, zowel de trouwe leden als de jongeren die zich recent hebben aangesloten, wil ik mij inzetten voor aansprekende en betekenisvolle bijeenkomsten in Twente. En Twente vertegenwoordigen in het landelijke netwerk.’

Onder leiding van Trudy Vos heeft het departement op veel terreinen positieve ontwikkelingen doorgemaakt. Het hoogtepunt van de afgelopen 8 jaar was de organisatie van het landelijke jaarcongres van De Maatschappij op 26 september 2018 in Twente. Dit congres stond in het teken van ‘Hengelo 150 jaar Techniekstad’. Hierbij was ook beschermheer Koning Willem-Alexander aanwezig. De ALV vond online plaats. In het najaar zal het departement persoonlijk afscheid nemen van deze bijzondere voorzitter.

De Maatschappij voor Handel en Nijverheid – kortweg De Maatschappij – is een landelijk netwerk van onafhankelijke denkers en doeners vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Opgericht in 1777 met als doel het bevorderen van de welvaart en welzijn van Nederland. De Maatschappij organiseert aansprekende bijeenkomsten, zoals recent het woondebat in Twente en is betrokken bij initiatieven als de Koning Willem I prijs – De ondernemersprijs van Nederland.

Hester Wijenberg bekijk profiel


1 Reactie

Van Harte Jaimi. Je bent een meer dan waardig opvolger van Trudy Vos én een representant van de nieuwe generatie binnen De Maatschappij! Heel veel succes en graag tot ziens in Twente!

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden