Internet of Things & Pallets

Een goed voorbeeld van een product dat de afgelopen tientallen jaren niet is veranderd, is de pallet. Hoe pallets en innovatie wel hand in hand kunnen gaan, hebben we gezien bij AhrmaCoatings  en Greenpanel, twee prachtige bedrijven in Deventer. Zij hebben een duidelijke visie over de toekomst: slimme, kwalitatief hoogwaardige pallets die schakels in de logistieke keten voorzien van allerhande nuttige informatie voor de klant.

Door de gebruikte materialen, de mogelijkheid van reparatie en hergebruik en (mede) daardoor lange levensduur leveren deze pallets bovendien een bijdrage aan een duurzame toekomst. De sensoren waarmee de pallets worden uitgerust zijn een prachtig voorbeeld van Internet of Things (IOT). De achtergrond van IOT en de wijze waarop het onderwijs hierop inspeelt zijn ons toegelicht door Wouter Teeuw, lector IOT van Saxion Hogeschool.

Onderwerpen en een omgeving die duidelijk de inspiratiebron vormden voor gesprekken onder het genot van een borrel. We danken Erik Ekkel en Diederick van der Horst voor hun gastvrije ontvangst en boeiende verhaal, Wouter Teeuw voor zijn toelichting op IOT en Novel-T voor het mede mogelijk maken van deze avond.

Departement Deventer


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden