FoodXperience Center FoodXDrenthe

Op maandagmorgen 4 februari presenteerden Anita van der Noord en Ko Henneman in de voormalige gevangenis van Leeuwarden, de Bakhuispoort, de ideeën rond FoodXDrenthe aan 35 internationale studenten. Deze studenten van NHL Stenden gaan de komende weken onder begeleiding van Erik Prins en Jappie Sietsma een businessplan maken voor FoodXDrenthe, een FoodXperience Center dat de brug slaat tussen consument en producent om onze vervreemding van de productie van voedsel te verminderen. Als voorbeeld is aangegeven ‘Eataly’, inderdaad in Italië, wat in de buurt komt van onze ideeën. FICO in Bologna is daarvan het uitvergrootte voorbeeld, maar wij willen het op Noord-Nederlandse schaal. Hoe groot zal mede uit het businessplan kunnen rollen. Daarbij geldt als belangrijk kader aandacht voor de Global Goals, de 17 duurzame doelstellingen van de Verenigde Naties. Ook eventuele samenwerkingspartners kunnen daarop volgens de te volgen methodiek beoordeeld worden.

Als afsluiting – en om te tonen dat er al veel gebeurt in Noord-Nederland van welke expertise gebruik gemaakt kan worden – werd het filmpje “The Story of Food” vertoond. Dit filmpje van Strawberry Fields geeft de diverse belangrijke elementen van voedsel aan en wat er o.a. in Groningen al op dit terrein wordt gedaan. Het zou aanbevelenswaardig zijn om dit naar de Drentse en/of de Noord-Nederlandse situatie te verbreden.

Op 12 februari gaan de studenten het ‘veld’ in, naar diverse boeren en agrariërs. Daarnaast wordt meer inzicht gegeven in de rol van de bodem.

De presentatie van de eerste resultaten zal op 15 februari in NHL Stenden te Leeuwarden plaatsvinden. Meer informatie: foodxdrenthe@gmail.com  

Anita van der Noord bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden