Erwin Niedeveld

DRIJFVEREN:
Als mens diep verbonden met mijn omgeving; van jongs af aan veel tijd doorgebracht op het platte land, in de bergen, op en in het water. Onder uiteenlopende en vooral prikkelende en extreme omstandigheden in de natuur voel ik dat ik leef en onderdeel uitmaak van iets groters dan mijzelf. De nietigheid van het individu heeft mij geleerd natuurlijke bronnen en fenomenen te respecteren; mij te verwonderen over de schoonheid, het zelfregulerend vermogen en circulariteit van onze natuur en ecologie. De continuïteit van het vinden van balans, terwijl alles voortdurend verandert; hoe voortdurend adaptief te zijn. Wat wij als mens nodig hebben om in deze context op zoek te kunnen zijn naar een vernieuwende rol in de samenleving fascineert en drijft mij als mens. Mensen in staat stellen vanuit kracht en vertrouwen hun rol te leren vinden en kennis en vaardigheden te ontwikkelen die hen als persoon, en als deel van een gemeenschap te kunnen zijn hiervoor nodig hebben, is voor mij een ambitie.

GEDRAG:
Binnen ons ecologisch systeem ligt mijn fascinatie voor gedrag en gedragsverandering van zowel individuen als groepen. Aanleg, rijping en omgevingsfactoren bepalen intermenselijke verhoudingen en de sociale dynamiek in groepen. Al vroeg ben ik mij professioneel gaan bezighouden met gedrag en gedragsverandering, groepsdynamica, leer- en ontwikkelprocessen en de beïnvloeding hiervan.

OVERTUIGING:
Iedereen is van toegevoegde waarde binnen onze samenleving, om vanuit passie en talent, met de juiste kennis en vaardigheden, in de juiste context, vanuit zijn/haar kracht het verschil te maken. Ik heb mogen leren dat een open en nieuwsgierige houding en vertrekken vanuit passie van groot belang is om van elkaar te kunnen leren en tot voortdurende ontwikkeling en groei te kunnen komen.

VERBINDEN:
Sinds heugenis stellen wij als mensheid fundamentele vragen. Zoveel mensen, zoveel opvattingen en inzichten. Om oplossingen voor hedendaagse en toekomstige vraagstukken te vinden is het van belang vanuit verschillende perspectieven inzichten te verbinden in een pluriforme en inclusieve samenleving die steeds meer op zoek is naar verbindingen die minder voorspelbaar lijken te zijn dan in het verleden.

ONDERNEMERSCHAP:
Vanuit het verbinden heeft leren en ontwikkelen ertoe geleidt dat ik veel ervaring heb kunnen opdoen in verschillende sectoren en in zeer uiteenlopende rollen. Hierin is het proces van leren en ontwikkelen, het leiden en begeleiden, en ontwerpen en realiseren van contexten waar verandering en ontwikkeling in het bijzonder gestimuleerd wordt wat mij beweegt. Dit vormt dan ook de basis van mijn onderneming.

Aangemeld voor evenementen

 • Schenk groot bier in de energietransitie!

  Departement Hoeksche Waard
 • Schenk groot bier in de energietransitie!

  Departement Rotterdam
 • Bijeenkomst departement Hoeksche Waard

  Departement Hoeksche Waard
 • Fort Buitensluis: Duik in het verleden op weg naar de toekomst!

  Departement Hoeksche Waard

Geschreven artikelen

Dit lid heeft nog geen artikelen geplaatst.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden