Joost Seijsener

Joost Seijsener (1969) studeerde in 1992 af bij de Academie Mens Arbeid (AMA) te Deventer en vervolgens in 1996 bij de Universiteit Utrecht als doctorandus Algemene Sociale Wetenschappen. Hij werkte van 1992 tot 2004 als adviseur of manager P&O bij Reaal, IVN, Damastes, GVB en CAOP.

Hij startte JBMW organisatieadvies in 2004. Op interimbasis was hij HR business partner of projectleider kwaliteitszorg, studentsucces en zelfsturing.Voor ontwikkeling van de JBMW-aanpak deed hij praktijkgericht onderzoek. Recent was hij onder andere bestuurder en waarnemend directeur bij Stichting Focus. Tevens was hij teamcoach bij twee werknemerscoöperaties van thuishulpen. Joost is lid van de beroeps­vereniging voor organisatie­kundigen en -adviseurs (Ooa).

Sinds 2006 werkt Joost ongeveer een dag per week als (freelance) docent in het hbo. In het studiejaar 2019-2020 begeleidt hij studenten bij de HU opleidingen Business IT Management en Human Resource Management. Joost is vermeld in het CRKBO-register.

Op 1 oktober 2019 verscheen de tweede editie van het e-book Mensen erbij, werving & selectie 3.0. Het e-book behandelt een van drie hoofdoorzaken van problemen op de arbeidsmarkt, te weten het sollicitatieproces. Hij reikt werkgevers een beproefde methode om met de minste inspanning en risico de beste mensen te vinden en behouden voor de organisatie. De JBMW-aanpak is in het e-book beschreven en is kosteloos aan te vragen via www.mensenerbij.nl

Aangemeld voor evenementen

 • Online bijeenkomst met Frans Versteeg

  Departement Rotterdam
 • Spring in De Maatschappij ‘Creativiteit in de crisis’

  Departement Eemland
 • Algemene ledenvergadering departement Eemland

  Departement Eemland
 • Bijeenkomst met Millennials

  Departement Eemland

Geschreven artikelen

Dit lid heeft nog geen artikelen geplaatst.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden