Quinten van Aalst

Voorzitter Young Society

Waarom ben je actief bij de Young Society?
“Mijn vader heeft me geïntroduceerd op enkele evenementen. Die vond ik inhoudelijk interessant en brachten me op plekken als ambassades, organisaties en bedrijven waar je niet zo snel binnen komt. We hebben een Young Society opgericht en zijn ondertussen al met ruim tien studenten. De combinatie van studenten, mensen uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs creëert een mooie mix aan specialisaties, onderwerpen voor evenementen en goede gesprekken voor de borrel na afloop. Ook helpen de naamsbekendheid, geschiedenis en middelen van de Maatschappij om als Young Society interessante bezoeken en lezingen te organiseren zoals naar de ambassade van Bangladesh en Nieuw-Zeeland.”

Wat studeer je?
“Ik ben student Political Science: International Relations and Organisations aan de Universiteit Leiden. Het is een heel interessante studie. In de tijd dat ik studeer zijn er zo veel gebeurtenissen geweest die de geschiedenisboeken ingaan, denk aan verkiezingen, oorlogen en opstanden. Hierna wil ik aan de slag in de (internationale) politiek. Bij mijn studentenroeivereniging de K.S.R.V Njord heb meerdere commissies en vorig jaar een full time bestuursjaar gedaan. Daar heb ik veel kunnen leren en het was dan ook erg hard werken met 1100 leden. Naast mijn studie werk ik al zo’n drie jaar bij KPNnetwerk als klantadviseur en administratief medewerker.”

Wat is verder leuk om te weten over jou?
“Samen met zeven clubgenoten (waaronder de Vicevoorzitter van dit netwerk) van mijn studentenvereniging en een stuurvrouw heb ik in 2021 de Ringvaart Regatta geroeid, een marathon van honderd kilometer in een dag. We hebben dit na hard trainen in een bloedhitte van dertig graden in tien uur gehaald en daarmee geld opgehaald voor Petje Af. Deze stichting zet zich in voor kinderen door ze aanvullend onderwijs aan te bieden en een duwtje in de rug geven die ze soms thuis niet krijgen.”

Quinten.vanaalst@planet.nl
https://www.linkedin.com/in/quinten-van-aalst-a6192b172

Aangemeld voor evenementen

 • Uitnodiging De Maatschappij - KSRV Njord - 21 juni 2024

  Departement 's-Gravenhage
 • De Europese verkiezingen en Den Haag – door wethouder Robert van Asten

  Departement 's-Gravenhage
 • Algemene ledenvergadering met rondleiding passage + diner

  Departement 's-Gravenhage
 • Bezoek Ambassade van Nieuw-Zeeland / 24 januari 2024

  Departement 's-Gravenhage
 • De nieuwe generatie radicaal- en extreemrechts

  Departement 's-Gravenhage

Geschreven artikelen

Dit lid heeft nog geen artikelen geplaatst.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden